............................................................ Διαδικτυακή Εφημερίδα με καθημερινή ενημέρωση για τον πολίτη
__________________________________________________________________________________________________________________
... * Εβδομαδιαία ειδησεογραφική, Eφημερίδα από το 1993 * Σύμβουλος Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής, - email: athenspress1@gmail.com
__________________________________________________________________________________________________________________

*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................ Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Γ. Παπανδρέου: "Είμαστε έτοιμοι για ένα καλύτερο αύριο"


Ετοιμος να αντιμετωπίσει κάθε κατεστημένο που σταματά την πορεία των αλλαγών προς όφελος του πολίτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε στο θερινό Πανεπιστήμιο των Γάλλων σοσιαλιστών στη Λα Ροσέλ.
«Με την κρίση, που όλοι μας περνάμε, οι πολίτες ζητούν τομές που τους δίνουν την ευκαιρία να έχουν λόγο και να συμμετέχουν στα αποτελέσματα της ανάπτυξης. Ζητούν μια κοινωνία και μια πολιτεία που εξασφαλίζει τη δικαιοσύνη» δήλωσε.
Παράλληλα επανέλαβε την πρόταση του κόμματος για την «πράσινη ανάπτυξη», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της απονομής δικαιοσύνης.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον των Γάλλων σοσιαλιστών, ανέδειξε ιδιαίτερα τις διαφορές μεταξύ των Σοσιαλιστών και των συντηρητικών κομμάτων στην Ευρώπη.
Παράλληλα έσπευσε να προειδοποιήσει ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η διεθνής κοινότητα να επαναπαυθεί, εκτιμώντας ότι η οικονομική κρίση πέρασε.

*από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" Κυριακή 30.9.2009

Το άνοιγμα της «ψαλίδας» υπέρ του ΠΑΣΟΚ καθορίζει την πολιτική ατζέντα



Οι εκλογές ίσως γίνουν νωρίτερα από τον
Μάρτιο του 2010,

καθώς στενεύουν τα περιθώρια για την κυβέρνηση



Το άνοιγμα της «ψαλίδας» στις δημοσκοπήσεις υπέρ του ΠΑΣΟΚ καθορίζει την πολιτική ατζέντα και τις κινήσεις του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή στο θέμα του ανασχηματισμού και των πρόωρων εκλογών.

Η διαφορά έχει ξεπεράσει ακόμα και το 6%, γεγονός που οδηγεί πολλά κυβερνητικά στελέχη στην εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να αποφύγει τις εκλογές μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Από την πλευρά, όμως, κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν την άσχημη πορεία της οικονομίας, μέσα στο δυσμενές διεθνές οικονομικό περιβάλλον, και επισημαίνουν ότι «όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα».

Στη δημοσκόπηση της Marc για το Έθνος της Κυριακής, η «ψαλίδα» μεγαλώνει στο 6,2%, με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει 33,7% έναντι 27,5% για το κυβερνών κόμμα.

Στο γκάλοπ της Alco για το Πρώτο Θέμα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 31,7% και η ΝΔ ακολουθεί με 25,7%.

Στη δημοσκόπηση της Alco, ο Κώστας Καραμανλής χάνει τον τίτλο του «καταλληλότερου για πρωθυπουργός», μένοντας πίσω ακόμα και από τον «Κανένα», με τον Γ. Παπανδρέου να συγκεντρώνει ποσοστό 33,7%, τον «Κανένα» 32,5% και τον Κ.Καραμανλή 31,1%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αlco, το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει την αυτοδυναμία καθώς φαίνεται να εξασφαλίζει 148-149 έδρες έναντι 98-99 για τη ΝΔ.

«Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην συναινέσουν στην επανεκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πριν από το Μάρτιο, επακόλουθο είναι η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές» δήλωσε στο ραδιόφωνο του Σκάι η βουλευτής και γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου. «Το μόνο που απομένει είναι να οριστεί ο μήνας των εκλογών» προσέθεσε.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, ο βουλευτής και τέως υπουργός της ΝΔ Μιχάλης Λιάπης επανέλαβε την εκτίμηση του ότι οι πρόωρες εκλογές ισοδυναμούν με «πολιτική αυτοκτονία» και τόνισε ότι στη σημερινή συγκυρία θα ήταν «καταστροφικές» για τη ΝΔ. Ζήτησε, δε, ριζικές αλλαγές για την αναστροφή του πολιτικού κλίματος, χαρακτηρίζοντάς την εφικτή.

Ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος σε συνενεύξεις του σε κυριακάτικες εφημερίδες, τάσσεται υπέρ του δομικού ανασχηματισμού, αποφεύγοντας να πάρει θέση για τις πρόωρες εκλογές.

Η κοινωνία έχει ωριμάσει πλέον για το ενδεχόμενο συνεργασίας δυνάμεων, δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Αιχμηρές δηλώσεις έκανε, από την πλευρά της, η Μαριέττα Γιαννάκου, λέγοντας ότι για τα λάθη που έχουν γίνει δεν μπορεί να θεωρτείται ανεύθυνη η Κυβερνητική Επιτροπή.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει «σχέδιο» και πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως «η κατάσταση δεν πάει άλλο», επισημαίντας παράλληλα ότι ο κ. Καραμανλής είναι πίσω από τον «κανένα» στα ερωτήματα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Η βουλυετής του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντιοπούλου δηλώνει, σε συνέντευξή της σε κυριακάτικο φύλλο, ότι «είμαστε, πλέον, στη 'μετανεοδημοκρατική' περίοδο, με συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης» και έναν πρωθυπουργό «χωρίς πολιτικό και ηθικό βάρος» και υποστηρίζει πως «το πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι μία κυβέρνηση που παθαίνει και δεν μαθαίνει, δημιουργεί λαϊκή απαίτηση να τα 'μαζεύει και να φεύγει'».

*από το http://www.in.gr/

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Υπάρχουν ήρωες-ίδες σήμερα;

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τρίτη 25 Αυγούστου, ώρα 9 περίπου, είμαι στο τιμόνι του ταξί στο κέντρο του Πειραιά. Βλέπω από μακριά μια κοπέλα με ένα σακίδιο στην πλάτη της, μοιάζει με ταξιδιώτισσα, μου κάνει σήμα με το χέρι της, σταματάω, παίρνω το σακίδιο να το βάλω στο πορτμπαγκάζ και παρατηρώ τα πορτοκαλί ρούχα της να έχουν το σήμα της πυροσβεστικής. Φυσικά τη ρωτάω αν έρχεται από το μέτωπο της φωτιάς, όπως και πράγματι έτσι ήταν. Στη κουβέντα μας μέχρι την Αμφιάλη, η κοπέλα μου λέει ότι είναι 8μηνη συμβασιούχος εδώ και 11 χρόνια με 750 ευρώ μισθό, με παράσημα από το σεισμό του 1999, τις φωτιές του 2007 στην Ηλεία και τώρα με ένα ελαφρύ έγκαυμα στο λαιμό από τη προχθεσινή μεγάλη φωτιά στην Ανατ. Αττική. Και δεν φτάνουν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν στην εκτέλεση του έργου τους, υπάρχουν ανεγκέφαλοι άνθρωποι που τους επιτίθενται, τους χτυπάνε, τους βρίζουν... και οι υπόλοιποι κάτοικοι ούτε ένα ποτήρι νερό δεν τους προσφέρουν...
Αλλά δεν το βάζουν κάτω, έχουν συνείδηση, επαγγελματισμό, ανθρωπιά...
Η συγκεκριμένη κοπέλα, αν και είχε ρεπό δυο μέρες, δεν κάθισε, φόρεσε τη στολή της και πήγε ως εθελόντρια στη μάχη κατά της φωτιάς...
Τα υπόλοιπα τα γνωρίζουμε, περί προσλήψεων κλπ.
Παρασκευάς Αϊβαλής
Πειραιάς

email: parisaivalis@gmail.com

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 24-8-2009















"...η πύρηνη λαίλαπα αφανίζει ότι έχει απομείνει από τόν πνεύμονα της Αθήνας πού ηταν εκεί γιά νά αναπνέουν όλοι οι κάτοικοί της.
Γιατί, τό ίδιο ακριβώς οξυγόνο, τά ίδια ακριβώς μόρια τού ζωοογόνου αυτού στοιχείου της φύσης αυτού τού κόσμου χρειαζόμαστε καί αναπνέουμε κάθε λεπτό γιά νά διατηρούμαστε στή ζωή όλοι μας.

Επί τέσσερες ημέρες μένονται οι πυρκαγιές στήν Αττική.Πλήτουν κυρίως τά βόρεια-ανατολικά προάστια της Αθήνας,κατακαίγοντας τά πανέμορφα δάση τών περιοχών αυτών μαζί μέ κατοικίες οι οποίες διαχρονικά χτιστηκαν εκεί.Η πύρινη λαίλαπα αφανίζει ότι έχει απομείνει από τόν πνεύμονα της Αθήνας πού ηταν εκεί γιά νά αναπνέουν όλοι οι κάτοικοί της καί όχι μόνο τά χιλιάδες μικρομεσαία νοικοκυριά καί οι λίγες εκατοντάδες προύχοντες της Εκάλης, πού κατείχαν την αντίστοιχη γή μέσα στά δάση αυτά.

Στήν Βορειοανατολική Αττική έγινε τίς δεκαετίες πού πέρασαν μία συστηματική τμηματική λοβεκτομή τών δασικών πνευμόνων οι οποίοι τροφοδοτούσαν με τό απαραίτητο οξυγόνο όλους τούς κατοίκους τού λεκανοπεδίου καί τούς οποίους η φύση είχε προνοήσει νά τοποθετήσει σοφά εκεί γιά τόν σκοπό αυτόν.

Η μέ χειρουργική ακρίβεια αυτή επέμβαση, έγινε μέ μοναδικό στόχο τό οικονομικό κέρδος μέσα από την προσφορά ενός όμορφου τόπου διαβίωσης γιά την ικανοποίηση τών ονείρων ζωής κάποιων χιλιάδων ανερχομένων οικονομικά καί κοινωνικά ελλήνων.

Μόνο πού ο όμορφος εκείνος δασικός τόπος διαβίωσης ήταν εκεί γιά να δίνει οξυγόνο στα 5 εκατομύρια τών κατοίκων της Αθήνας καί γι'αυτό έπρεπε νά παραμένει γι'αυτούς αυστηρά χωροταξικά προστατευμένος καί όχι να εκχωρείται καθ'οιονδήποτε τρόπο βάσει αντισυνταγματικών νόμων στούς λίγους.

Γιατί, τό ίδιο ακριβώς οξυγόνο, τά ίδια ακριβώς μόρια τού ζωοογόνου αυτού στοιχείου της φύσης αυτού τού κόσμου χρειαζόμαστε καί αναπνέουμε κάθε λεπτό γιά νά διατηρούμαστε στή ζωή όλοι μας.

Καί ο κύριος Καραμανλής τής Ραφήνας καί οι κύριοι Βαρδινογιάννης, Λάτσης , Κανέλη καί λοιποί της Εκάλης καί οι χιλιάδες μικρομεσαίοι πού έστησαν τίς οδούς τών ονείρων τους μέσα στά δάση πού όμως ανήκαν σέ όλους μας.

Μέ βάση την σκληρή αυτή,γιά να ακούγεται,πραγματικότητα οι κινήσεις των ελλήνων πολιτικών τίς τραγικές για όλους μας ώρες, αποκτούν ξεχωριστό νόημα καί θά πρέπει νά αναλυθούν.

Τακτική μέ στόχους καθαρά επικοινωνιακούς ακολουθεί η κυβέρνηση, με σκοπό να απαλλαγεί της ευθύνης της για την πολιτική που εφαρμόζει στόν δασικό τομέα για τις εγκληματικές ελλείψεις σε μέτρα πρόληψης, όπως και τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα πυρόσβεσης καί συντονισμού δράσεων.

Ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, κινήθηκε μέ βαση τους σχεδιασμούς για το επόμενο διάστημα, σε συνδυασμό με την προοπτική πρόωρων εκλογών. Ετσι, εμφανίστηκε να έχει προσωπικά ο ίδιος, τον κεντρικό συντονιστικό ρόλο επισκεπτόμενος δύο φορές σε 24 ώρες τό κέντρο της πυροσβεστικής στό Χαλάνδρι, όπου χθές δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε, είπε, μια πολύ μεγάλη δοκιμασία. Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις επίγειες δυνάμεις, μέχρι το ξημέρωμα, που θα ξαναρχίσουν οι εναέριες επιχειρήσεις».

Ο αρχηγός τού ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου εξ'αλλου κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να αμβλύνει την ουσιαστική ευθύνη καί του δικού του κόμματος στη διαχρονική δασική πολιτική πού ακολουθήθηκε μετά την μεταπολίτευση. Οι διαδοχικές επισκέψεις του Γ. Παπανδρέου στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Αττικής τόσο το Σάββατο το απόγευμα όσο και χτες, οι οποίες συνοδεύτηκαν από δηλώσεις απόγνωσης και εκκλήσεις για «άμεσες πρακτικές κινήσεις, που θα περιορίσουν και θα σταματήσουν τελικά τις πυρκαγιές και θα σώσουν ζωές και περιουσίες», δεν μπορούν να ακυρώσουν τις πολιτικές ευθύνες καί του ΠΑΣΟΚ. Το 2001 το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση πρωτοστάτησε στην αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος αποχαρακτηρίζοντας 30 - 40 εκατομμύρια στρέμματα δάσους. Το 2003 ψήφισε το νόμο 3208/2003, μέσω του οποίου «άλλαξε» ο ορισμός των δασών και της δασικής έκτασης.

Η πολιτική ευθύνη γιά την κατάσταση στήν Αττική είναι συλλογική καί διαχρονική καί οι πολίτες πού κατοικούν στό λεκανοπέδιο θά πρέπει νά τό λάβουν πολύ σοβαρά υπ'οψιν τους όταν θά κληθούν να εκφασουν δημοκρατικά τη βούλησή τους στό διάστημα πού έρχεται.



*από το: STOPCARTEL www.stopcartel.org


Στάχτη 187.000 στρέμματα, βιβλική καταστροφή στην Αττική

Συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών στη ΒΑ Αττική






ΙCON

Aγέρωχη η γιαγιά βγήκε από τους καπνούς και τις φωτιές...




ΙCON



Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Εφιαλτική νύχτα στην Ανατολή Νέας Μάκρης


"Συννεφιασμένη Δευτέρα" με μαύρα σύννεφα καπνού
στην ΑΝΑΤΟΛΗ της Νέας Μάκρης...


οι φλόγες ...πάνω από τις στέγες στα πρώτα σπίτια της Ανατολής Νέας Μάκρης...

πρώτες ώρες ξημερώματα Δευτέρας...
η φωτιά κατακαίει το πιο πράσινο κομμάτι της περιοχής...



ΕΕΕπιτέλους το ΟΡΑΜΑ της Νέας Δημοκρατίας

για μια ΝΕΑ Ελλάδα παίρνει σάρκα και οστά!!!
Ζήτω μας...


ΠΕΝΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΓΗ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΧΤΙ!!!
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!

ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΠΩΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!!!



* από Ανατολι-κα της Νεας Μακρης - online.gr
http://anatoli-neamakri.blogspot.com/


Τρίτη μέρα κόλασης στην Αττική

Καίγονται σπίτια



Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η φωτιά, που ήδη έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές καίγοντας σπίτια και 120.000 στρέμματα. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα τα κύρια μέτωπα της φωτιάς εντοπίζονταν στο Καλέντζι, το Βαρνάβα και την Παλλήνη, ενώ η κατάσταση σε Άγιο Στέφανο και Πεντέλη εμφανίζεται ελαφρώς καλύτερη. Εκκενώνονται σπίτια στο Διόνυσο, ενώ μωρίτερα οι φλόγες πλησίασαν τη Μονή Πεντέλης. Εκεί μετέβη και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, ενώ εκκενώθηκε και η παλιά Πλατεία Πεντέλης, καθώς η φωτιά έχει φθάσει στον κεντρικό οικισμό της περιοχής. Η πυρκαγιά απείλησε και το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, που έχει εκκενωθεί από χθες.


Δεκάδες σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες σε πολλές περιοχές.

Η φωτιά κατακαίει ολόκληρη τη βορειοανατολική Αττική από τον Μαραθώνα έως την Παλλήνη, με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη να επιχειρούν πλέον μέσα σε κατοικημένες περιοχές και να εκκενώνονται η μία πόλη μετά την άλλη.

Αυτήν την ώρα, καίγονται σπίτια στη Ροδόπολη και το Βαρνάβα. Ακόμη, το μέτωπο στην Πεντέλη έχει ξεπεράσει την κορυφογραμμή και κατευθύνεται προς το Νέο Βουτζά, ενώ παράλληλα οι φλόγες απειλούν τον οικισμό Νταού Πεντέλης και το Πικέρμι.

Εικόνα καταστροφής παρουσιάζει ο Άγιος Στέφανος, πολλές περιοχές του οποίου εκκενώθηκαν.

Στο έλεος της φωτιάς βρίσκεται ο Διόνυσος, όπου εκκενώθηκε η περιοχή Αιολίς.

Δεκάδες κατοικίες κάηκαν στην Ανθούσα, ενώ εφιαλτική είναι η κατάσταση σε Άνοιξη, Σταμάτα και Παλλήνη.

Νωρίτερα, εκκενώθηκε η κεντρική πλατεία της Δροσιάς.

Οι φλόγες μπήκαν ακόμη και μέσα στην πόλη του Μαραθώνα, ενώ εστία πυρκαγιάς ξέσπασε νωρίς το πρωί και στη λίμνη. Επίσης, εστίες φωτιάς μαίνονται σε Ανω και Κάτω Σούλι.

Στην Παλαιά Πεντέλη εκκενώθηκε η πλατεία, ενώ η φωτιά απείλησε και την Ιερά Μονή Πεντέλης, όπου βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερόνυμος. Εκκενώθηκαν επίσης το Αναρρωτήριο Πεντέλης (παλιό ΠΙΚΠΑ) και το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, (Παλιό Νταού).

Πυρκαγιά που τέθηκε αμέσως υπό έλεγχο, εκδηλώθηκε στα Καλύβια Αττικής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέτωπο και στα Βίλια.

Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί 80 υποσταθμοί της ΔΕΗ και οι αρμόδιοι επιβεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση του λεκανοπεδίου.

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί επίσης, η γραμμή του ΟΣΕ από Κιούρκα έως και τον Άγιο Στέφανο.




Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις με 130 οχήματα και 390 πυροσβέστες, 120 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 αεροσκάφη, 8 ελικόπτερα, συνολικά 340 άνδρες του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, 26 πυροσβεστικά οχήματα του Στρατού, 30 υδροφόρες από δήμους, 562 οχήματα ΟΤΑ και 16 εθελοντικά οχήματα.

Ασθενοφόρα βρίσκονται σε όλες τις περιοχές για προληπτικούς λόγους. Από το μεσημέρι και μετά πραγματοποιείται μεταφορά ασθενών από το Σ/Ν Πεντέλης στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (Γουδή) για προοληπτικούς λόγους και για να μην αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Κάτοικοι της Παλλήνης καταγγέλλουν ότι ακούστηκαν εκρήξεις από την περιοχή των εκπαιδευτηρίων Κωστέα Γείτονα. Ωστόσο, από το σχολείο τονίστηκε ότι οι εκρήξεις δεν ήταν από τις εγκαταστάσεις του. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η φωτιά έχει πλησιάσει στα σπίτια κάτω από τα εκπαιδευτήρια.

Όπως δήλωσε ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής μιλώντας στο Mega, υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι κατά μήκος της λεωφόρου Μαραθώνος δεν υπάρχουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρής είπε ότι επικοινώνησε νωρίς το πρωί με την Πυροσβεστική ζητώντας να σταλούν πυροσβεστικά οχήματα, αλλά δυόμισι ώρες μετά δεν είχε υπάρξει ανταπόκριση.

Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας, δόθηκε εντολή για εκκένωση του Αναρρωτηρίου Πεντέλης (παλιό ΠΙΚΠΑ). Τα 28 παιδιά του Αναρρωτηρίου θα μεταφερθούν με λεωφορείο της ΕΘΕΛ σε ασφαλή χώρο, με τη μέριμνα της ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδας, «Αλληλεγγύη».

Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας του καπνού, αποφασίστηκε και η εκκένωση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, (Παλιό Νταού) με τη μεταφορά με ασθενοφόρα των 15 από τα 16 συνολικά παιδιά που φιλοξενούσε, στο Αγλαΐα Κυριακού, και το άλλο παιδί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Σισμανόγλειου.


Εμπρησμός η φωτιά στο Γραμματικό, λέει ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ
Στην εκτίμηση πως η φωτιά που ξεκίνησε προχθές το βράδυ σε δασική περιοχή του Γραμματικού, πρέπει να οφείλεται σε εμπρησμό, προέβη με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Ο κ. Καλογερόπουλος βασίζει την εκτίμησή του, όπως ανέφερε, και στα στοιχεία που δίδονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού σύμφωνα με αυτά στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχουν ούτε σπίτια, ούτε αποθήκες, ούτε στάνες αλλά ούτε καν δρόμοι.

Παράλληλα, σημείωσε, πως ξέσπασαν άλλες τρεις πυρκαγιές λίγο αργότερα, στην ευρύτερη περιοχή, προφανώς για αντιπερισπασμό και να διασπαστούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εάν και εκεί δεν υπάρχει πρόσβαση για πυροσβεστικά οχήματα.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ εκτιμά ότι η πυρκαγιά αυτή δεν μπορεί να συνδέεται με την κατασκευή της χωματερής στο Γραμματικό, η οποία είχε προκαλέσει τους προηγούμενους μήνες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία.

*από την εφημ. "ΤΑ ΝΕΑ" 23.9.2009
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή 23 Αυγούστου 2009
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2009 19:03

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Γραμματικό...ΚΟΛΑΣΗ στο Mαραθώνα και Βαρνάβα



από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" Σάββατο 22.9.2009

Tεράστια η οικολογική καταστροφή...σε Βαρνάβα και Γραμματικό


Γραμματικό: έκκληση να σταλούν περισσότερα αεροσκάφη,


Πρωϊνό Σαββάτου 22 Αυγούστου 2009 "Η κόλαση του Δάντη στην πανέμορφη περιοχή του Μαραθώνα"


Εκτός ελέγχου είναι αυτή την ώρα οι φωτιές σε Γραμματικό και Βαρνάβα. Οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν την προσπάθεια κατάσβεσης.

Δύο άτομα έχουν αποκλειστεί στην Αγία Τριάδα, η οποία έχει κυκλωθεί από τις φλόγες. Πυροσβεστικές δυνάμεις σπεύδουν στη περιοχή για να τους απεγκλωβίσουν.

Ο κοινοτάρχης Βαρνάβα, Νίκος Βούλγαρης δήλωσε ότι οι φλόγες βρίσκονται στην οδό Ευρίπου και απειλούν κατοικίες, ενώ ο κοινοτάρχης Γραμματικού, Νίκος Κούκης, έκανε έκκληση να σταλούν περισσότερα αεροσκάφη και έκανε λόγο για τεράστια οικολογική καταστροφή.

Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων η φωτιά καίει στην περιοχή όπου θα κατασκευαζόταν ο ΧΥΤΑ και κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Ωστόσο, νωρίς το πρωί προστέθηκε ένα νέο μέτωπο φωτιάς, μέσα στο ρέμα που χωρίζει το Βαρνάβα από το Γραμματικό.

Η φωτιά η οποία ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής και καίει πυκνό πευκοδάσος σε μέτωπο περίπου 5 χιλιομέτρων..

Πηγή: Σκάι

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

«Έκανα την παρέμβαση για να υπάρξει δημόσια διάψευση για χρηματισμό της Αριστεράς»




Σκληρή απάντηση
Π. Κοροβέσης



Μετά τη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής του Συνασπισμού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Περικλής Κοροβέσης αναφέρει:
«Ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενός πολιτικού οργανισμού που, όπως είναι γνωστό, έχει δώσει μάχες κατά του πολιτικού χρήματος και υπέρ της διαφάνειας στη πολιτική ζωή, θεώρησα ότι μέσα στα καθήκοντά μου είναι να μιλήσουμε και για τα του οίκου μας.
Η ηγεσία της αριστεράς του 1990, στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, όφειλε να είχε δώσει έγκαιρα απαντήσεις, υπερασπίζοντας τον εαυτό της από τους υπαινιγμούς που διατυπώνονται δημόσια από έγκριτους δημοσιογράφους και σε έγκριτες εφημερίδες, περί συνενοχής της σε σκανδαλώδεις συμβάσεις του Δημοσίου με τη Siemens (Ελευθεροτυπία 13/7/2009, Γ.Βότσης και άρθρο Κ.Μπέη, Ελευθεροτυπία, Ιούλιος 2009) προκειμένου να μην αιωρούνται ερωτήματα.
Χαίρομαι που με μια δήλωση που ανακύκλωνε ήδη πολυδημοσιευμένες πληροφορίες υπήρξαν αντιδράσεις, έστω και καθυστερημένα. Θεωρώντας ότι το «ηθικό κεφάλαιο» είναι για την Αριστερά το πιο πολύτιμο κεφάλαιό της, εξέφρασα δημόσια την απορία γιατί δεν το υπερασπίζεται από τέτοιους δημόσιους υπαινιγμούς. Η παρέμβαση μου ισοδυναμούσε με έκκληση προς την Αριστερά να διαψεύσει δημόσια και κατηγορηματικά αυτούς τους υπαινιγμούς, γιατί ακριβώς η μη διάψευσή τους υπάρχει κίνδυνος να την μετατρέψει σε μέρος ενός προβλήματος που «ανήκει» ... δικαιωματικά στις διαπλεκόμενες δυνάμεις του κεφαλαίου και του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού.
Για ό,τι δε με αφορά, διευκρινίζω ότι μέσα από τη μακρά μου πορεία παραμένω καταρχήν πολίτης με πλήρη δικαιώματα, μεταξύ των οποίων τον Σεπτέμβριο του 2007 προέκυψε και η βουλευτική μου ιδιότητα».

Στη σκιά των χθεσινών δηλώσεων του Π. Κοροβέση συνεδρίασε σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού, η οποία αποδοκίμασε τις δηλώσεις του βουλευτή σχετικά με εμπλοκή της Αριστεράς στην υπόθεση Siemens και του ζήτησε να ανακαλέσει.

Επίσης, η Κουμουνδούρου κάλεσε τον βουλευτή να αναλάβει τις ευθύνες απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που ερμηνεύεται ως έκκληση σε παραίτηση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Πολιτική Γραμματεία η δήλωση Κοροβέση χαρακτηρίζεται «απαράδεκτη και ακατανόητη», «γεμάτη από ανυπόστατες κατηγορίες και ανακριβείς αναφορές».

«Είναι πράγματα, τα οποία δεν έχουν διανοηθεί να ισχυριστούν πολιτικοί μας αντίπαλοι, ακριβώς επειδή δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Οι βουλευτές της Αριστεράς οφείλουν να σέβονται τους αγώνες και τις αγωνίες των αριστερών αγωνιστών και αγωνιστριών, που πρώτα απ’ όλα τους χαρακτηρίζει μια ανιδιοτελής στάση ζωής» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την ερχόμενη Τρίτη στην τακτική συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητηθεί το θέμα που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Π. Κοροβέση.


*από την εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ" Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009
Το ιστολόγιο του Περικλή Κοροβέση http://perikliskorovesis.wordpress.com/

Η φωτογραφία της βδομάδας...


Δεν ξέρουμε αν εννοούν τα ζωάκια γατούλες, σκύλους και άλλα κατοικίδια...
ή εννοούν τις ύαινες με ανθρώπινη μορφή που κατασπαράζουν
ότι έχει μείνει όρθιο σε τούτο τον τόπο...
τι να θέλει άραγε να πει ο ποιητής;

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Μπήκαν μπουλντόζες στο κτήμα Δρακοπούλου στα Πατήσια

...σκοπεύουν να χτίσουν ένα θηριώδες συγκρότημα εμπορικών χρήσεων... Ήμαρτον κύριοι !!!




Αντιδρούν οι κάτοικοι


Εν μέσω θέρους... Σχέδια Μπετόν-αρμέ.
Μεγαλόπνοα "οράματα" του "δημάρχου"
ούτε σπιθαμή ελεύθερου χώρου για τους πολιορκημένους πολίτες... αλλά και για τα παιδιά μας (όσοι έχουν βέβαια...).
Και δικαίως ανησυχούν!
(εν αθήναις)

Νέες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της κατεδάφισης των κτισμάτων στο κτήμα Δρακοπούλου στα Πατήσια, με τους κατοίκους να καταγγέλλουν ότι θα τσιμεντοποιηθεί ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας.
Η έκταση ανήκει στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, η διοίκηση του οποίου υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων. Βάσει της συμφωνίας, τμήμα του κτιρίου που θα ανεγερθεί θα παραχωρηθεί στην δημοτική αρχή, για να λειτουργεί ως θέατρο, μαζί και 30 θέσεις στάθμευσης.

Η έκταση των 9 στρεμμάτων βρίσκεται στην οδό Πατησίων 356-358. Η βίλα Δρακοπούλου, η οποία θα παραμείνει απέναντι από το κτίριο, έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα.

Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι ο Ερυθρός Σταυρός, σε συνεννόηση με τον Δήμο Αθηναίων, επέλεξαν να κατεδαφίσουν τα κτίσματα στο κτήμα σε περίοδο κατά την οποία οι περισσότεροι λείπουν σε διακοπές, ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο Σπύρος Κουβέλης χαρακτήρισε την απόφαση απαράδεκτη για την πολιτική προστασίας των ελεύθερων χώρων και ανήθικη.
«Δυστυχώς, λίγους μήνες μετά την καθεστωτική παρέμβαση λίγο πιο μακριά και το ξήλωμα των δέντρων νύχτα στο πάρκο Πατησίων και Κύπρου, η δημοτική αρχή αντί να ακούσει το γενικευμένο αίτημα και να αναθεωρήσει τη στάση της τασσόμενη επιτέλους υπέρ της προστασίας των τελευταίων χώρων πρασίνου στην πόλη, απλά αποφάσισε να υλοποιεί τα σχέδια της ακόμα πιο κρυφά και ακόμα πιο αιφνιδιαστικά».

«Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι ο "κοινωφελής" Ερυθρός Σταυρός επεδίωξε -και πέτυχε με την αγαστή συνεργασία του Δήμου Αθηναίων- την κατεδάφιση των υπαρχόντων κτισμάτων στον χώρο όπου σκοπεύει να χτίσει ένα θηριώδες συγκρότημα εμπορικών χρήσεων» τόνισε στα "Νέα" ο κ. Χάρης Κωνσταντάτος, μέλος της συντονιστικής γραμματείας της δημοτικής κίνησης Ανοιχτή Πόλη (ΣΥΡΙΖΑ).

*από την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" - Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009 [ 15:00 ]

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ


2.120 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

επιτέλους ας μας πούνε οι κυβερνώντες... αν θέλουμε παιδιά σ' αυτή χώρα...

ή την θέλουν ΧΩΡΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ!!!

Ας αφήσουν τα πανηγύρια και τα φανφαρόνικα
και να δημιουργήσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ παιδικούς σταθμούς
για τα 2.120 παιδιά...
αλλιώς να πάει στο σπίτι του ο κύριος ΔΗΜΑΡΧΟΣ
και οι πέριξ αυτού...
"εν Αθήναις"





Η οικονομική κρίση, η οποία πλήττει κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα, οδήγησε φέτος στη σημαντική αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών στους 97 παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων.
Πιο συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν εν συνόλω 8.480 αιτήσεις (από 7.568 που είχαν υποβληθεί πέρυσι), εκ των οποίων το ποσοστό ικανοποίησης είναι περίπου 75%.

Οπερ σημαίνει ότι 6.360 παιδιά θα φιλοξενηθούν φέτος στους παιδικούς σταθμούς του πρώτου δήμου της χώρας, ενώ 2.120 παιδιά, οι γονείς των οποίων είχαν υποβάλει αιτήσεις, θα μείνουν εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών.
Ωστόσο, επειδή πάντα «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», είναι ενδεχόμενο από τις αιτήσεις που δεν ικανοποιήθηκαν επί του παρόντος, κάποιες να ικανοποιηθούν μέχρι την έναρξη της προσχολικής περιόδου, καθ' ότι:
Τον Σεπτέμβριο είναι σφόδρα πιθανόν να λειτουργήσει ένας νέος δημοτικός παιδικός σταθμός στα Κάτω Πατήσια, ένας δεύτερος τον Οκτώβριο (με μίσθωση του ακινήτου) και ένας τρίτος σε ακίνητο του δήμου τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, έτσι ώστε ο αριθμός των δημοτικών παιδικών σταθμών να φτάσει το 2010 στους 100.
Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Αθηναίων, από τα 6.360 παιδάκια που θα φιλοξενηθούν φέτος στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, το 25% είναι παιδιά οικονομικών μεταναστών.

Τα τροφεία
Σημαντικά χαμηλότερα είναι τα τροφεία που καταβάλλονται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, εν σχέσει με τα αντίστοιχα των ιδιωτικών παιδικών σταθμών.
Ξεκινούν από 45 ευρώ τον μήνα και φτάνουν 150 ευρώ (ανάλογα με το εισόδημα κάθε οικογένειας).
Στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων τα παιδάκια μαθαίνουν χορό, μουσική, ζωγραφική, αγγλικά κ.λπ., ενώ από φέτος εισάγεται και η μάθηση της πιλοπλαστικής. Οι μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, οι οικογένειες στις οποίες υπάρχει μέλος με βαθμό αναπηρίας άνω του 67%, οι οικογένειες όλων των υπαλλήλων του δήμου και αυτές που έχουν εισόδημα μη φορολογητέο, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τροφείων.

Οπως υποστηρίζει η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών Ηρα Βαλσαμάκη, παρά το γεγονός ότι το σύνολο των τροφείων δεν καλύπτει ούτε το 5% του ετήσιου προϋπολογισμού του, για πέμπτη χρονιά φέτος δεν επιβλήθηκε αύξηση στα τροφεία.
Ενώπιον της αύξησης των αναγκών, η δημοτική αρχή μελετά την εκπόνηση ενός μεγάλου προγράμματος για τη δημιουργία 30 έως 40 νέων παιδικών σταθμών εντός της προσεχούς πενταετίας.

ΜΑΚ. ΣΕΛ.

*από την Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Το 4ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ στην Αίγινα σε διεύθυνση της πιανίστριας Ντόρας Μπακοπούλου



Νότες στο κύμα της Αίγινας
Συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου

από τις 21 Αυγούστου ως τις 5 Σεπτεμβρίου

«Oι εφετινές συναυλίες είναι λιγότερες, έξι αντί των περυσινών δέκα, αλλά σε καμία περίπτωση λιγότερο σημαντικές. Μου λείπουν αυτές οι τέσσερις συναυλίες. Ηταν δύσκολη οικονομικά αυτή η χρονιά. Ωστόσοτο σημαντικό είναι ότι το Φεστιβάλ και συνεχίζεται και μπορεί να διατηρεί το υψηλό του επίπεδο». Με τις φράσεις αυτές η διακεκριμένη πιανίστρια Ντόρα Μπακοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, κάνει μια εισαγωγή στην εφετινή, τέταρτη κατά σειρά, χρονιά της διοργάνωσης. Μιλάει με ενθουσιασμό για την αποδοχή της από τον κόσμο του νησιού, για την ανυπομονησία με την οποία αναμένουν τις εκδηλώσεις- oι οποίες εφέτος θα πραγματοποιηθούν από τις 21 Αυγούστου ως τις 5 Σεπτεμβρίου στην παραλία της Αύρας- αλλά και για το ενδιαφέρον των αθηναίων επισκεπτών.

Με βασικό άξονα για μία ακόμη φορά τη μουσική δωματίου, την οποία η Ντόρα Μπακοπούλου στηρίζει με την αγάπη της αλλά και με τις γνωριμίες με σημαντικούς καλλιτέχνες- τις οποίες έχει αποκτήσει μέσω της πιανιστικής καριέρας της-, το εφετινό πρόγραμμα διαγράφεται ενδιαφέρον και συνεπές στους προσανατολισμούς του. «Είναι απίστευτο το με πόση προθυμία οι ξένοι καλλιτέχνες θέλησαν από την αρχή να έρθουν στην Αίγινα» λέει. «Κάποιοι από αυτούς ήταν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις ακόμη και χωρίς χρήματα. Μπορεί για εμάς η Ελλάδα να είναι ό,τι είναι, αλλά για τους ξένους μοιάζει παράδεισος. Στην Αθήνατο κίνητρο είναι διαφορετικό:το αρχαιοελληνικό πνεύμα. Η φίλη μου, η Μάρτα Αργκεριχ, ας πούμε, όλο για αυτό θέλει να ακούει όταν συναντιόμαστε. Στην Αίγινα το δέλεαρ είναι η φύση. Το ηλιοβασίλεμα της ανυπέρβλητης ομορφιάς, η θάλασσα, το χρώματα και τα αρώματα. Ολα αυτάτα στερούνται στη Δύση».

Αναφερόμενη στα σχέδια και στις επιδιώξεις της για το μέλλον, η Ντόρα Μπακοπούλου εξομολογείται ότι θέλει να κρατήσει το Φεστιβάλ στο ίδιο ύφος. «Δέχομαι πολλές “πιέσεις” να κάνω ανοίγματα και σε άλλα πράγματα. Κάποια από αυτά, ομολογώ, είναι και δελεαστικά. Ωστόσοδεν θέλω να αλλάξω τη φυσιογνωμία του Φεστιβάλ».


Το πρόγραμμα των συναυλιών
21/8: Θεματική Βραδιά- Αφιέρωμα στη μουσική της Λατινικής Αμερικής. Εργα Βίλα Λόμπος, Τζιναστέρα, Αστορ Πιατσόλα. Συμμετέχουν ο σπουδαίος αργεντινός πιανίστας Εντουάρντο Χούμπερτ, η Ντόρα Μπακοπούλου, ο Ηρακλής Βαβάτσικας (μπαντονεόν), ο Ηλίας Αλγκάρ (κοντραμπάσο) και η Γεωργία Συλλαίου (τραγούδι).

22/8 Εργα Μότσαρτ, Σούμαν, Σεν Σανς: Ερμηνεύουν Βλ. Σβερντλόφ (πιάνο), Σ. Μουρίκης (κλαρινέτο), Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο), Απόλλων Γραμματικόπουλος (βιολί), Λίντα Τσεν-Αργκεριχ (βιόλα) κ.ά. 24/8 Συναυλία στην Παχιά Ράχη με την κιθαρίστα Βαρβάρα Γύρα και τον βιολοντσελίστα Γιάννη Τσιτσελίκη.

27/8 Συναυλία του κουαρτέτου Εllemis σε έργα Χάιντν, Μάλερ, Μπραμς.

30/8 Κουιντέτο Τάκη Φαραζή. 5/9 Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνώνυπό τον Β. Φιδετζή με σολίστ την υψίφωνο Τζούλια Σουγλάκου.
*από την εφημ. "ΤΟ ΒΗΜΑ" 6 Αυγ. 2009

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Θα τιμήσουν τα 50 χρόνια προσφοράς του Λευτέρη Παπαδόπουλου στο τραγούδι και τη δημοσιογραφία



Μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ

Δεκαέξι κορυφαίοι
ερμηνευτές τιμούν
τον Λευτέρη Παπαδόπουλο

Eurokinissi
Κορυφαίοι Έλληνες τραγουδιστές και συνθέτες θα ενώσουν τις φωνές τους στις 7 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο, για να τιμήσουν τα 50 χρόνια του Λευτέρη Παπαδόπουλου στο τραγούδι και τη δημοσιογραφία.
«Ελπίζω να είναι μια βραδιά χαράς σε ετούτη τη δύσκολη περίοδο, κυρίως για το δικό μας επάγγελμα, το δημοσιογραφικό» λέει στα Νέα ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.
Μαζί επί σκηνής θα βρεθούν οι Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος, Αλκηστης Πρωτοψάλτη, Αντώνης Ρέμος, Διονύσης Σαββόπουλος, Πασχάλης Τερζής, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη και Μιχάλης Χατζηγιάννης.
Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, της ΕΣΗΕΑ, του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών- Φλώρινας και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Εντός των Τεχνών.
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τους σκοπούς της «Ανάσας ζωής για την Πάρνηθα».
Εισιτήρια προπωλούνται στα Μetropolis, Ρublic, Village Cinemas και στην ιστοσελίδα http://www. ticketnet.gr.
Τιμές: 40 ευρώ (Α ζώνη), 30 (Β ζώνη), 25 (Γ ζώνη), 20 (αρένα κανονικό) και 15 (αρένα φοιτητικό).
Πληροφορίες στα τηλ. 210-8840.600 και 210-7474.288.
*από το: http://www.in.gr/

ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Dionisis Vitsos ΑΘΗΝΑ               ΜΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ         «Ο Μπαϊρακτάρης, εξαπέλυσε αποσπάσμα...