Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάρτιος, 2009

Εμπάθεια και αλαζονική συμπεριφορά του κ. Δημάρχου Αθηναίων απέναντι στους εργαζομένους του Δήμου...

Εικόνα
Κ α τ α γ γ έ λ λ ε ι"Η Ανοιχτή Πόλη" στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 30/03/2009 οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης έθεσαν σε προ ημερησίας συζήτηση, το ζήτημα της ακύρωσης της απόφασης σύμφωνα με την οποία οι δημοτικοί σύμβουλοι στερούνταν τη δυνατότητα να ασκούν προσφυγές, το ζήτημα της λειτουργίας της νομική υπηρεσία του Δήμου, με αφορμή προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το ζήτημα των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή των Ελληνορώσων.
Στη αρχή του δημοτικού συμβουλίου, ο Ν. Κακλαμάνης, ενημέρωσε το σώμα για τη συνέντευξη που δόθηκε από κοινού με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, και την πρόταση που κατατέθηκε, σχετικά με τον αδόμητο χώρο στη συμβολή της Χαρ. Τρικούπη και Ναυαρίνου.
Η Ελένη Πορτάλιου, σχετικά με το θέμα, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι εξελίξεις είναι σε θετική κατεύθυνση. Νομίζουμε ότι αξίζει να αναφερθούμε στις πρωτοβουλίες των κατοίκων των Εξαρχείων, που με το ενδιαφέρον τους και το χρόνο που έδωσα…

Γενική κινητοποίηση εργαζομένων την Πέμπτη 2 Απριλίου

Εικόνα
Παραλύει την Πέμπτη δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας
ΑΠΕ : Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως
Απάντηση στην ανατροπή εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων δίνουν τα εργατικά συνδικάτα με την 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης, στην οποία καλούνται να λάβουν μέρος εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, το Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.
Το κύμα των απολύσεων, η καθιέρωση ευέλικτων μορφών απασχόλησης, μαζί με τις ανατροπές στο ασφαλιστικό καθεστώς και των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και η πολιτική λιτότητας προκαλούν θύελλα αντιδράσεων και τα εργατικά συνδικάτα προειδοποιούν ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν. Στην απεργία της Πέμπτης οι οργανωτές (ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ) εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα είναι μαζική. Στην κινητοποίηση καλούνται να λάβουν μέρος οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες.
Την ημέρα πανεργατικής απεργίας θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίο…

Ας φύγουν, λοιπόν, μια ώρα νωρίτερα...

Εικόνα
"Σχολιάζοντας την επικαιρότητα"

Σκίτσο Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα “ΝΕΑ"H Eλλάδα του Καραμ-α(ν)λή"
Πολλοί σήμερα απορούν με τον τρόπο με τον οποίο μας αντιμετωπίζουν οι σύμμαχοι, οι φίλοι και οι αντίπαλοι της Ελλάδας σ' όλες τις πτυχές της πολιτικής, οικονομίας και διπλωματίας. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση μας θεωρούν "ψεύτες" γιατί στέλνουμε στοιχεία που κάνουν ακόμα και τις πέτρες να ξεσηκωθούν. Θεωρούν ότι παίρνουμε μέτρα "κοροϊδίας" για την μείωση του ελλείμματος και μας ζητούν ουσιαστικά και μόνιμα μέτρα. Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά, ούτε τις διαμαρτυρίες μας, ούτε και τα αλλεπάλληλα διαγγέλματα του "κουρασμένου" Πρωθυπουργού μας, με τα οποία μας σερβίρει "φύκια για μεταξωτές κορδέλες".
Η κατηφόρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε με την διαβόητη απογραφή και συνεχίστηκε με πέντε χρόνια σπατάλης και διαφθοράς. Αυτοί δεν ήταν που θα περιόριζαν το σπάταλο κράτος; Δικό τους δεν ήταν το περίφημο "σεμνά και ταπεινά" που μα…

Διαγωνισμός μαθητικών εφημερίδων από τα "Νέα"

Εικόνα
Η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" διοργανώνει τον 16ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εφημερίδων και Περιοδικών.
Στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν με το δικό τους έντυπο μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από ολόκληρη την χώρα, την Κύπρο και τα ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού.
Τα έντυπα μπορούν να είναι σε μορφή εφημερίδας ή περιοδικού ή να αποτελούν ηλεκτρονική έκδοση και θα κριθούν ξεχωριστά για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Βασική προϋπόθεση αποτελεί επίσης να έχουν εκδοθεί από τον Απρίλιο του 2008 μέχρι και το Μάρτιο του 2009.
Οι συμμετοχές θα αποσταλούν στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", Μιχαλακοπούλου 80, 11528, Αθήνα, με την ένδειξη: "Για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων", και θα γίνονται δεκτές μέχρι και 10 Απριλίου 2009 (σφραγίδα ταχυδρομείου).
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την ίδια εφημερίδα (τηλ. 2113658300, FAX 2113658301) και η τελετή απονομής θα γίνει στην Αθήνα μετά τις διακοπές του Πάσχα.Τα βραβεία
Τα βραβεία…

Κατασχέσεις για ευτελή ποσά της τάξης των 300 – 500 €, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...

Εικόνα
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ...Ε Ρ Ω Τ Η Σ ΗΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1. Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Ι.Παπαθανασίου
2. Δικαιοσύνης, κ. Νικ. Δένδια

ΘΕΜΑ: «Κατασχέσεις περιουσιών για χρέη 300 €»
Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις της κυβέρνησης, δυστυχώς, για ευτελή ποσά της τάξης των 300 – 500 €, περιουσιακά στοιχεία πολιτών εγγράφονται στα βιβλία κατασχέσεων των Υποθηκοφυλακείων. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, υπάρχουν ενδεικτικά εγγραφές κατασχέσεων στα βιβλία κατασχέσεων Υποθηκοφυλακείων για χρέη προς το Δημόσιο των εξής υπηρεσιών:
ΙΚΑ ΕΤΑΜ Αγ. Αναργύρων360 €ΔΟΥ Μοσχάτου700 €ΔΟΥ Ιλίου537€ΔΟΥ Ιλίου516 € (β’ εγγραφή)ΔΟΥ Κατοίκων εξωτερικών1700 €ΕΥΔΑΠ οφειλή νερού600 € (εγγραφή για οικία αξίας άνω των 70.000 €)
Το εξοργιστικότερο, όμως, όλων είναι ότι όλες οι παραπάνω εγγραφές καταχωρήθηκαν στα αντίστοιχα βιβλία των Υποθηκοφυλακείων μόνο κατά το τελευταίο δίμηνο…

Οι παγίδες στα πεζοδρόμια της πρωτεύουσας και η ξενομανία των αθηναίων δημάρχων

Εικόνα
Ροζ πλακάκια και σπασμένα πόδια ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΙΟΣΣΕ *Η Αθήνα και τα αθηναϊκά πεζοδρόμια είναι σαν τα παλιά μικροαστικά σπίτια που είχαν την «καλή» τραπεζαρία για τους ξένους και την «πρόχειρη και καθημερινή» στην κουζίνα, όπου η οικογένεια έτρωγε όπως όπως. Η ίδια νοοτροπία υιοθετήθηκε και από τον δήμο για τα πεζοδρόμια. Ετσι, τα «καλά» πεζοδρόμια τα βρίσκουμε μόνο στις «καλές» γειτονιές και στους «καλούς» δρόμους, για να περπατούν οι ξένοι (διάβαζε τουρίστες). Πιο συγκεκριμένα, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες παραγγέλθηκαν μαζικά σε μια βιομηχανία πλακιδίων, που το όνομά της είναι σφραγισμένο στο πίσω μέρος κάθε τσιμεντόπλακας, τα γνωστά ροζ πλακάκια των αθηναϊκών πεζοδρομίων. Αλήθεια, μάθαμε ποτέ πόσο κόστισε αυτή η ροζ «ομορφιά» που μπήκε μόνο όπου φαίνεται από τους ξένους και η οποία στους μισούς Αθηναίους αρέσει και στους άλλους μισούς δεν αρέσει; Μια και όλα έγιναν για χάρη των Ολυμπιακών Αγώνων και επίσης «για να προλάβουμε το... «τι θα πουν οι ξένοι», πρέπει να κόστισαν... όσο ό…

Υπονομεύεται ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης, λέει ο Αλέξης Τσίπρας

Εικόνα
Για την εξίσωση ορίων ηλικίας


Υπονομεύεται ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης και πλήττονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας από την Πανελλαδική Εργατική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την εξομοίωση των ορίων συνταξιοδότησης στο Δημόσιο.
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού επέκρινε οξύτατα το Σάββατο την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στις σημερινές του θέσεις, λέγοντας ότι η νέα πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ «για την αύξηση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας» ξαναθυμήθηκε τους ανέργους.
«Δυστυχώς πρόκειται για παραλλαγή της πρότασης του 2004 που έγινε για την τετράχρονη απασχόληση των νέων, με επιδότηση από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να απαντήσει καθαρά εάν δέχεται ή όχι την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου για τις γυναίκες. Για την δράση των συνδικάτων,…

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΚΟΡΕΣΜΟΥ Η ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εικόνα
Τα Ι.Χ. «πάτησαν» τα μέσα μεταφοράς

Park (πάρκο) ή park (παρκάρισμα), είναι το δίλημμα για τις λιγοστές πλατείες της πρωτεύουσας, που έχει γίνει ιδιαίτερα επίκαιρο μετά το περιβαλλοντικό έγκλημα του δήμου στην Κυψέλη και το ακίνητο του ΤΕΕ στα Εξάρχεια. Το ερώτημα ετέθη στην ημερίδα που οργάνωσαν χθες η συντονιστική επιτροπή κινήσεων και το παρατηρητήριο ελεύθερων χώρων, το οποίο αποτέλεσε βήμα διαλόγου ανάμεσα στους ευαισθητοποιημένους κατοίκους και τους επιστήμονες.
«Το Ι.Χ. είναι αναγκαίο κακό και το μόνο αντίδοτο είναι η βελτίωση των δημόσιων συγκοινωνιών», τόνισε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Γ. Φραντζεσκάκης, ίσως ο σημαντικότερος μελετητής των κυκλοφοριακών θεμάτων στη χώρα μας. Από τα στοιχεία που παρουσίασε προκύπτει ότι το 1962 στην Αθήνα αντιστοιχούσαν μόλις 20 Ι.Χ. ανά 1.000 κατοίκους και το 2006, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ), είχαμε φθάσει στα 374, πολύ κοντά στα όρια κορεσμού που υπολογίζονται στα 500-600 Ι.Χ.
Αντίστροφη …

Αναστολή της οικοδομικής άδειας για Κύπρου και Πατησίων...

Εικόνα
Το Παρκάκι πριν ...το έγκλημα του Ομερ-Πριόνη
τα δέντρα μπορεί να "σφαγιάστηκαν" τα πουλιά παραμένουν και μετά...


Μπράβο στους κατοίκους
γι' αυτή την νίκη


Ο Αγώνας συνεχίζεται για να γίνει η Κυψέλη μια ανθρώπινη γειτονιά...


Προς το παρόν αναστέλλονται τα όνειρα του Ομέρ Πριόνη
για να κάνει πάρκινγκ Κύπρου και Πατησίων.Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με σημερινή απόφασή του ανέστειλε την οικοδομική άδεια που επέτρεπε την ανέγερση γκαράζ στην Κυψέλη, στις οδούς Κύπρου και Πατησίων.
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Αθηναίων είχε κόψει δέντρα στο συγκεκριμένο πάρκο προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του γκαράζ.Η αναστολή ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι της Κυψέλης.


* Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βομβιστική επίθεση στη Λ. Αλεξάνδρας στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου

Εικόνα
Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου επί της οδού Κόνιαρη, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Η ισχυρή έκρηξη σε πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας οφείλεται σύμφωνα με την αστυνομία σε εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν τοποθετημένος δίπλα στην είσοδο του κτιρίου.Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο του κτιρίου, σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο εκεί, καθώς και σε τζαμαρίες καταστημάτων και πολυκατοικιών που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά του δρόμου.
Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Παναγιώτης Στάθης έκανε εκτάκτως δηλώσεις λέγοντας πως πρόκειται για έναν άγνωστο εκρηκτικό μηχανισμό και πως ο συγκεκριμένος χώρος φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.
Παράλληλα, έκανε σαφές πως δεν υπήρξε κανένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την έκρηξη και ότι προς το παρόν δεν έχει γίνει ανάληψη της ευθύνης.

*Πηγή:ANT1 Τελευταία ενημέρωση:19/3/2009 11:52 μμ

Οι ακριβοί γλόμποι της Βουλής

O κ. Δ. Σιούφας θα τους αλλάξει τα φώτα. Κυριολεκτικά. Στο πλαίσιο οικονομίας αλλάζει τους ενεργοβόρους λαμπτήρες με εκείνους που καίνε λίγο. Είναι διατεθειμένος να πάρει καντηλάκια με λαδάκι, προκειμένου να περιστείλει τις δαπάνες λειτουργίας της Βουλής. Λέει ότι θα περιορίσει τα έξοδα κατά 10%, το ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες. Και καλά θα κάνει, διότι ο ίδιος είναι υπεύθυνος για σπατάλες υπέρ της τακτοποίησης υμετέρων.Αν πάντως η έκφραση «αλλάζω τα φώτα» σημαίνει «φέρνω σε δύσκολη θέση», «στριμώχνω», τότε είναι ατυχής η μεταφορική χρήση. Διότι πέρα από τους γλόμπους και τα μελάνια των εκτυπωτών, δεν κάνει σοβαρό συμμάζεμα. Είπε ότι θα κάνει ανακύκλωση στο χαρτί, θα πάρει υβριδικά αυτοκίνητα και κάτι άλλα τέτοια ψιλικά, που πλάκα πλάκα μαζεύουν 3 εκατ. ευρώ. Οπως γνωρίζετε, η Βουλή είναι τίγκα από υπαλλήλους. Θεωρείται το πιο επίζηλο ρουσφέτι λόγω των υψηλών ετήσιων αποδοχών (διατηρείται προνόμιο 16 μισθών).Παρά την ανθρωποπλημμύρα, ο καρδιτσιώτης πολιτικός προχώρησε σε ρύθμιση, τον…

"Έφυγε" o Χρήστος Παπουτσάκης εκδότης του ΑΝΤΙ

Εικόνα
Έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή ο εκδότης Χρήστος Παπουτσάκης. Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες δίνοντας σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Ιδρυτής της μακροβιότερης πολιτικής και πολιτιστικής επιθεώρησης του περιοδικού “Αντί” συνελήφθη στη διάρκεια της χούντας, και το περιοδικό κατασχέθηκε ήδη από το πρώτο τεύχος. Επανέκδωσε το περιοδικό μετά τη μεταπολίτευση και το έκλεισε το 2008. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο από τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων την Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 2 μ.μ. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο της Αγίας Φωτεινής στη Χαλέπα Χανίων το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι.
Ο Χρήστος Παπουτσάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1934, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Η εκτέλεση του πατέρα του, Γ. Παπουτσάκη, αξιωματικού του ελληνικού στρατού, από παρακρατικούς, το 1947, και οι διωγμοί των μεγαλύτερων αδελφών του, οδήγησαν στην υποχρεωτική εγκατάσταση της οικογένειας στην Αθήνα.

Ενεργός πολιτικά στις γρ…

Γκουίντο Τσιόφφι: ένας χρόνος από τότε που "έφυγε"

Εικόνα
Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που χάσαμε το σύντροφο και συνάδελφο Γκουίντο Τσιόφφι (στις 15 Μάρτη 2008 ήταν η κηδεία, τον είχαν βρει νεκρό από ανεύρυσμα στο σπίτι του λίγες μέρες πιο πρίν).
Το κενό του δυσαναπλήρωτο και η απουσία του αισθητή. Νοιώθουμε όμως ότι είναι παρόν στους αγώνες, τόσο του κλάδου των εργαζομένων στα ΜΜΕ, όσο και ευρύτερα. Η ανάπτυξη των αγώνων του σήμερα και του αύριο είναι ο μόνος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη του.
Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το θάνατό του ένα χρόνο πριν.
προς εξάντληση οδεύει και η δεύτερη έκδοση του τεύχους No των Financial Crimes, που είναι αφιερωμένο στη διεθνή κρίση, τις απολύσεις και την ανάγκη αντίστασης.
Το επισυνάπτουμε, ενώ είναι διαθέσιμο και στο http://financialcrimesnews.blogspot.com

1 δέντρο - 1000 δέντρα" - Χίλιοι άνθρωποι ζωγραφίζουν για το πάρκο

Εικόνα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ...

Η Ανοιχτή συνέλευση του ΠΑΡΚΟΥ Κύπρου και Πατησίων σας προσκαλεί:

*Η Ομαδική Έκθεση "15χρονών" από το "Αsh in Art",
αφιερωμένη στον Αλέξη Γρηγορόπουλο παραμένει
στο χώρο του πάρκου για όλες τις ώρες της ημέρας!
ανοιxτή συνέλευση Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή στο πάρκο στις 20.00 μμ

http://www.kiproukaipatision.blogspot.com/Μια Σουηδή με ελληνικό στίχο στη Eurovision... και ο "έλληνας" για κλάματα... με αγγλικό στίχο να τον χαιρόμαστε...

Εικόνα
Η ΣΟΦΙΑ είναι ένα κορίτσι από τη Σουηδία που λατρεύει την Ελλάδα και την ελληνική μουσική.
Με φωνή από μετάξι και μέταλλο. Γεννημένη performer κι έμπειρη vocalist, η ΣΟΦΙΑ γράφει τραγούδια από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Ο ερχομός της και η σύντομη παραμονή της στην Ελλάδα γίνονται ο καταλύτης που αλλάζει την πορεία της στη μουσική. Επιστρέφει στη Στοκχόλμη όπου τραγουδάει και χορεύει σε ελληνικά κλαμπ και σκηνές. Το 2009 τραγουδάει στα ελληνικά το τραγούδι «Alla» στο διαγωνισμό εκλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη Σουηδία στη Eurovision του 2009 και φτάνει στον τελικό!
Όλοι μιλούν για την εκρηκτική σκηνική της παρουσία. Κι ενώ ο αισθαντικός ήχος της φωνής της πλημμυρίζει εκατομμύρια τηλεθεατές, η ίδια δηλώνει πως θέλει να εκπροσωπήσει κάποια χρονιά την Ελλάδα.
Είναι πρωτόγνωρο και ξεχωριστό το γεγονός ότι μια κοπέλα που δεν έχει ούτε καταγωγή, ούτε ρίζες από την Ελλάδα, λατρεύει τη χώρα μας και τραγουδά σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό στα Ελληνικά όταν οι εκπρόσωποι της χώρας …

Φωνές διαμαρτυρίας για την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης

Εικόνα
Σε αδιέξοδο οι μετανάστεςEurokinissi

Αθήνα : Το αδιέξοδο που βιώνουν φώτισαν με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετανάστες από τις Φιλιππίνες, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, οι οποίοι διαμένουν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Έντονη κριτική άσκησαν στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, καθώς και στην αδιαφορία του Δήμου Αθηναίων.
Οι μετανάστες εξέφρασαν τα παράπονα και την αγανάκτησή τους για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Καταδίκασαν πρόσφατα κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς εις βάρος τους, καθώς και την πρακτική περιοίκων να κατέρχονται σε συγκεντρώσεις και πορείες με αίτημα την απομάκρυνση των μεταναστών από την περιοχή και την αύξηση της αστυνόμευσης.
Οι εκπρόσωποι των μεταναστευτικών κοινοτήτων ζήτησαν την άρση των αποκλεισμών για τη χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες, την άνευ όρων χορήγηση της ελληνικής υπηκοότητας στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα, καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην περιοχή. «Ο Αγιος Παντελεήμ…

Αλέκος Αλαβάνος: «Και με το 7% είναι ωραία»

Εικόνα
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για την πτώση του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, τη συνεργασία με το ΠαΣοΚ και αποκλείει κάθε κίνδυνο διάσπασης του ΣΥΝ«ΠΑΡΕΑ» με το «Κεφάλαιο» του Μαρξ, τη «Γενική θεωρία της απασχόλησης, του τόκου και του χρήματος» του Κέινς και το βιβλίο του Μark Μazower «Η Ελλάδα και η οικονομική κρίση του Μεσοπολέμου» - το οποίο του συνέστησε να διαβάσει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης (!)-, περνά τον λίγο ελεύθερο χρόνο του αυτή την περίοδο ο Αλέκος Αλαβάνος. Αλλά κι όταν δεν έχει την ευκαιρία να ξεφυλλίσει τα βιβλία που επέλεξε,στην προσπάθειά του να εμβαθύνει στα της οικονομικής κρίσης, ρίχνει κλεφτές ματιές στον Σαίξπηρ «τσέπης» που προσφέρει καθημερινώς «Το Βήμα», ακόμη και μέσα στις συνεδριάσεις της Βουλής, όταν αυτές αποκτούν το σύνηθες ανιαρό περιεχόμενό τους.Ψύχραιμος και στωικός, παρά το χαμηλό δημοσκοπικό «βαρομετρικό» για το κόμμα του, αλλά και αισιόδοξος, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο «Βήμα» ότι «κ…