Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούλιος, 2008

Eκατομμύρια παιδιά σε κίνδυνο

Εικόνα
Περιμένοντας το... μάννα!
Μικρά υποσιτισμένα παιδιά σε ορφανοτροφείο της Βόρειας Κορέας περιμένουν να λάβουν τροφή από το παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης. Οι φετινές πλημμύρες στη χώρα και η φτωχή συγκομιδή της χρονιάς έχουν προκαλέσει τη χειρότερη επισιτιστική κρίση από το τέλη δεκαετίας του '90 και έχουν βάλει εκατομμύρια παιδιά αλλά και ενήλικες σε κίνδυνο.

Απέρριψε το Δ.Σ. της «Αυγής» την πρόταση του Αλ. Τσίπρα για την ενοποίηση της ιστορικής εφημερίδας με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Εικόνα
«Οχι» στην πρόταση Τσίπρα για ενοποίηση με το «Κόκκινο»«E» 21/7

Απέρριψε το Δ.Σ. της «Αυγής» την πρόταση του Αλ. Τσίπρα για την ενοποίηση της ιστορικής εφημερίδας με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής συνεδρίασε το Δ.Σ. της «Αυγής Α.Ε.» και αποφάσισε ομόφωνα να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση μετόχων έως τις αρχές Σεπτεμβρίου με θέματα την εκλογή νέου Δ.Σ. και τη συζήτηση για τη συγχώνευση, είτε συμμετοχή της εταιρείας σε άλλα εταιρικά σχήματα.
Σε απόφαση που εξέδωσε το Δ.Σ. αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η "Αυγή" για να επιβιώσει χρειάζεται τον κόσμο της», ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνεται πως «είναι υπαρξιακά αναγκαίο να μην αποδιοργανωθεί ο σκληρός πυρήνας των φίλων και αναγνωστών της συνδρομητών και μετόχων, που της επιτρέπει να κυκλοφορεί για δεκαετίες».
Οι λόγοιΣτελέχη της «Αυγής» εξηγώντας στο «Εθνος» τους λόγους για τους οποίους φαντάζει δύσκολη η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας ανέφεραν ότι «η "Αυγή" αποτελεί μί…

Ανησυχητική αύξηση εκβρασμών προστατευόμενων θαλάσσιων θηλαστικών στις ελληνικές θάλασσες

Εικόνα
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
σας αποστέλλουμε τα τελευταία νέα του Αρχιπελάγους σχετικά με την
Ανησυχητική αύξηση εκβρασμών προστατευόμενων θαλάσσιων θηλαστικών στις ελληνικές θάλασσες
Το Αρχιπέλαγος συνεχίζοντας τη καταγραφή δεδομένων από θανατώσεις και εκβρασμούς προστατευόμενων θαλάσσιων ειδών στις ελληνικές θάλασσες το τελευταίο έτος, συγκέντρωσε στοιχεία που παραπέμπουν σε εκτεταμένη «σφαγή»: νεκρά ζωνοδέλφινα, ρινοδέλφινα, σταχτοδέλφινα, φυσητήρες, ζιφιοί, φώκαινες, φώκιες και θαλάσσιες χελώνες, σε ευρεία έκταση της ελληνικής ακτογραμμής.
περισσότερα....

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Πένη Παπασπυροπούλου
Αρχιπέλαγος, Ινστιτούτο Θαλάσσιας & Περιβαλλοντικής Έρευνας ΑιγαίουΡάχες, 83301 Ικαρία τηλ. 22750 41673, (6974744949) /φαξ.. 22750 41070
http://www.archipelago.gr/ / info@archipelago.gr

Public Digital Film Festival 2008: για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Εικόνα
Το Public Digital Film Festival απευθύνεται στο νεανικό και δυναμικό κοινό που χρησιμοποιεί και δημιουργεί με κάθε μορφής ψηφιακή συσκευή (κινητό τηλέφωνο, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ψηφιακή κάμερα), αγαπά την τέχνη του video και την κινούμενη εικόνα. Μέσα από το φεστιβάλ, νέοι και νέες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους videos με τα αγαπημένα τους ψηφιακά μέσα και να προβάλλουν τη ... περισσότερα*από την ηλεκτρονική εφημερίδα: http://www.e-liberta.gr/site/content.php?sel=13

Η ευκαιρία της Αριστεράς

Από τον Ξενοφώντα Ι. Κοντιάδη,
καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Οι συνθήκες δεν θα μπορούσαν να είναι πιο πρόσφορες για τη στροφή του εκλογικού σώματος προς την Αριστερά. Η πολιτική τάξη βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα από τα σοβαρότερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης. Τα δύο κόμματα εξουσίας παραπαίουν μεταξύ κατηγοριών για διαφθορά στελεχών τους, αποκαλύψεων για έκνομες μεθόδους χρηματοδότησής τους και καθημερινών εσωτερικών αντιμαχιών. Η έκρηξη της ακρίβειας τροφοδοτείται τόσο από την προϊούσα διεθνή οικονομική κρίση όσο και από δομικές δυσλειτουργίες της ελληνικής αγοράς. Τα φαινόμενα φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού και περιθωριοποίησης εντείνονται, ενώ η πραγματική ανεργία εκτοξεύεται σε επίπεδα που απειλούν την κοινωνική συνοχή. Η μεσαία τάξη συμπιέζεται και οι συνθήκες διαβίωσης των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων μακράν απέχουν από το να χαρακτηριστούν ως αξιοπρεπείς.

Την ίδια ώρα οι παγιωμένες δυσλειτουργίες της ανώτατης εκπαίδευσης έχουν καταστεί αφορμή διαρκούς αναταραχής στα …

Το μέλλον της Κύπρου

Aπό τον Α. Λυκαύγη
τ. σύμβουλο επικοινωνίας της Κύπρου *

Oι λέξεις έχουν χάσει από πολλού το εννοιολογικό τους αντίκρισμα. Eχουν κι αυτές υποστεί προϊούσαν φθορά. Kαι υποκύπτουν σε κατά συνθήκην στρεβλώσεις. Λέξεις όπως αγώνας, όπως μνήμη, όπως δικαίωση. Tριάντα τέσσερις ενιαυτοί κατοχής και ο Eλληνισμός κατέστησε την έννοια της δικαιώσεως ταυτόσημη με την ομοσπονδιακή επανασυρραφή, όχι μόνο χωρίς αναίρεση της γεωπολιτικής κρεουργήσεως, αλλά (για να είμεθα δίκαιοι, εξ ανάγκης) στη βάση των παραγώγων της. Mε τη μορφή διζωνικής και δικοινοτικής διαιρέσεως. Kι αυτό μεν, πάει, τέλειωσε. Eίναι κοινώς αποδεκτό ήδη, ως η έσχατη οριοθέτηση του αναπόδραστου ιστορικού μας συμβιβασμού.
Mπαίνοντας όμως αύριο στο 35ο από εισβολής έτος, δεν έχουν καμιά σημασία πλέον, ούτε τα αίτια ούτε οι αυτουργοί. Tα πρώτα είναι κραυγαλέα. Kαι οι δεύτεροι δακτυλοδεικτούνται. Eίτε ως αλλότρια κέντρα ισχύος με προφανείς στρατηγικές στοχοθεσίες. Eίτε ως εξωνημένοι και τηλεκινούμενοι ενδοελληνικοί βραχίονες. Mε τους πρώ…

Δύο στις πέντε θέσεις στις εντατικές του ΕΣΥ δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού,

Εικόνα
«καταδικάζονται» 2.000 ασθενείς ετησίως
Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι μονάδες εντατικής θεραπείας του ΕΣΥ. Δύο στις πέντε θέσεις εντατικής θεραπείας δεν λειτουργούν, λόγω έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις των εντατικολόγων, οι κλειστές θέσεις νοσηλείας, από 144 που ήταν πέρυσι, αγγίζουν φέτος τις 200, από τις συνολικά 500 που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.


Η εξεύρεση θέσης εντατικής θεραπείας καθίσταται πλέον μία καθημερινή «μάχη» επιβίωσης. Η λίστα αναμονής ξεπερνά καθημερινά τους 50 ασθενείς, ενώ οι γιατροί υποχρεώνονται να νοσηλεύουν δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς σε κοινούς θαλάμους! Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι τον χρόνο θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, εάν βρισκόταν έγκαιρα θέση στην «εντατική».

Τα νοσοκομεία κρατούν κλειστές έως και τις μισές θέσεις εντατικής θεραπείας, με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές. Στο «Αττικόν» λειτουργούν 15 από τις 27 θέσεις της μονάδας, στο Κρατικό της Νίκαιας οι 6 απ…

Kαταγγελία έκαναν στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με το αλαλούμ στα κολέγια και τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών.

Εικόνα
Πανεπιστήμιο-μαϊμού δίνει πτυχία
Υπάρχουν στην Ελλάδα Κέντρα Σπουδών που συνεργάζονται με ιδρύματα του εξωτερικού που παραδέχονται ότι δεν εκπαιδεύουν
Εντυπωσιακή καταγγελία έκαναν στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το αλαλούμ στην «μη τυπική», κατά τον Ευρ.Συτλιανίδη, Παιδεία, με τα κολέγια και τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών.
Μάλιστα, ο πρόεδρός του (και πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης) Κρις Σπύρου, αναφέρει στην ίδια ιστοθέση ότι αποσκοπούσε στη «δημιουργία και ανάπτυξη ενός Παγκόσμιου Αμερικανικού Πανεπιστημίου με αναγνωρισμένη από τις ΗΠΑ δυνατότητα απονομής πτυχίων και με τις εκπαιδευτικές του εγκαταστάσεις να βρίσκονται στην Αθήνα»!


Όπως τονίζουν οι βουλευτές, είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για πανεπιστήμιο σφραγίδα, που εκμεταλλεύεται το καθεστώς ασυδοσίας, ενώ παρόλα αυτά, και παρά το γεγονός ότι έχουν υπάρξει ακόμη και καταγγελίες για παραπλανητική διαφήμιση (αφού ρητά δηλώνει «δεν είμαστε εργαστήρι, είμαστε πραγματικό πανεπιστήμιο που ανήκει πλήρως στο Αμερικανικό Σύσ…

Δώδεκα έτοιμα έργα παρουσίασε ο Δήμαρχος Πεύκης

Εικόνα
Στον απολογισμό του α΄ εξαμήνου 2008
«Δεν τα αφήσαμε για την... προεκλογική περίοδο» είπε με νόημα
Δώδεκα νέα έργα που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Πεύκης εντός του πρώτου εξαμήνου του 2008 παρουσίασε προς τον τοπικό τύπο ο Δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. Είναι μια ακόμη απόδειξη του πλούσιου έργου που γίνεται τον τελευταίο καιρό στην Πεύκη.
«Στον απολογισμό του 2007 μιλήσαμε με στοιχεία για το νοικοκυριό που υπάρχει στο δήμο από τον πρώτο κιόλας χρόνο της θητείας μας. Και αναφέραμε πολλά και σημαντικά που έγιναν μέσα σε αυτό το διάστημα. Όμως πλούσιος είναι και ο απολογισμός του πρώτου εξαμήνου του 2008 για το οποίο ο επίσημος απολογισμός θα γίνει τον επόμενο χρόνο» τόνισε ο Δήμαρχος.
Και συνέχισε: «Οι ρυθμοί της δουλειάς μας έχουν ανέβει πολύ το εξάμηνο αυτό και οι πολίτες βλέπουν ήδη χειροπιαστά τα έργα που γίνονται και τις αλλαγές που συντελούνται με στόχο μια πόλη πιο φιλική και πιο ανθρώπινη. Και εκτιμούν το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούμε την προσφιλή σε κάποιους τακτική να αφήνουν …

Αλέκος Αλαβάνος: "Σε τέλμα η πολιτική ζωή"

Εικόνα
ΑΠΕ: Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Πανελλαδική Κεντρική Συντονιστική Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σε υλοποίηση των αποφάσεων της Πανελλαδικής Σύσκεψής του, τον περασμένο Μάρτιο.
Οι εργασίες της Πανελλαδικής Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής θα ξεκινήσουν το Σάββατο το πρωί με την κεντρική εισήγηση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Αλαβάνου, του προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα και συζήτηση, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν οι πολιτικές εξελίξεις και οι απαντήσεις, που πρέπει να δώσει η Αριστερά.
Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλαγή του νόμου περί χρηματοδότησης των κομμάτων, ρυθμίσεις για τις εκλογικές δαπάνες και την πλήρη δημοσιοποίηση κάθε σύμβασης του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα πρότεινε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι κ.κ. Αλέκος Αλαβάνος, Φώτης Κουβέλης και Γιάννης Δραγασάκης.
Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι αντί να υπάρχει στη χώρα κόκκινος συνα…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ δήμαρχος Ελληνικού: «Να επιστρέψουν την παραλία στον δήμο»

Εικόνα
Της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΛΙΑΤΣΟΥ*
Δημοτική παραλία Ελληνικού. Εναν χρόνο μετά την απελευθέρωση της ακτής, την απεργία πείνας του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη και την εντυπωσιακή κινητοποίηση του κόσμου, το καθεστώς της παραλίας εξακολουθεί να είναι αμφισβητούμενο. Ομως η πλαζ του Αγίου Κοσμά είναι και πάλι ανοικτή και μπορούν να τη χαρούν οι κάτοικοι του δήμου κι όχι μόνο. «Ζητούμε από το υπουργείο Οικονομικών να επιστρέψει στον Δήμο Ελληνικού τις εκτάσεις που το Αθλητικό Κέντρο εκμίσθωσε σε ιδιώτες επιχειρηματίες. Χρειάζεται η πολιτική απόφαση όλων όσοι διαχειρίζονται τις τύχες της παραλίας», δηλώνει ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης.
Γιατί έγιναν πάλι φέτος επεισόδια;«Τα επεισόδια δημιουργήθηκαν όταν συνεργείο του δήμου μας πραγματοποίησε επανασφράγιση της πίστας καρτ και του κέντρου "Γαλάζιο". Υπάλληλοι του επιχειρηματία προπηλάκισαν πολίτες που είχαν πάρει μέρος στις εργασίες της πλαζ και τραυμάτισαν τον πανεπιστημιακό κ. Ζουπάνο».Αφού υπάρχει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου που…

«Αργά ή γρήγορα η Αριστερά θα ενωθεί»

Εικόνα
Ο Αλ.Τσίπρας χαρακτήρισε κρίσιμες τις ευρωεκλογές για την ανατροπή του δικομματισμού που παραπαίει. Βολές για τα σκάνδαλα και την πολιτική της ΕΕ.
Εφ' όλης της ύλης μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου την Τετάρτη.
Όπως σχολίασε, «είναι ανάγκη η χώρα να προχωρήσει σε πολιτική αλλαγή» και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ετοιμάσει, το συντομότερο δυνατό, την εναλλακτική πρότασή του και θα παλέψει «για την ανασυγκρότηση της χώρας και για ιδεολογική και αξιακή κυριαρχία στο λαό».

«Ανίκανοι οι δύο μεγάλοι»
Ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορούν πλέον να υποσχεθούν τίποτα στο λαό, δεν μπορούν ούτε να καρπώνονται τη φθορά του άλλου κόμματος και επίσης διατύπωσε επικρίσεις ότι "επιχειρούν να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα".
Έκανε ακόμη λόγο για "απίστευτο βαθμό χειραγώγησης της δικαιοσύνης" προσθέτοντας ότι είναι έκθετοι τόσο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς, όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης για τις τοποθετήσεις τους ότι δεν εμ…

Δημοσιογράφος απολύεται -από την δημοτική επιχείρηση"επικοινωνία 94 FM"- επειδή είναι ανύπαντρος και δεν έχει οικογενειακές υποχρεώσεις!!!

Εικόνα
Δίνουμε στη δημοσιότητα το έγγραφο της δημοτικής επιχείρησης"επικοινωνία 94 FM" του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με το οποίοεπιχειρήθηκε η αντισυνδικαλιστική απόλυση του εκπροσώπου τωνδημοσιογράφων στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Τάσου Τατάρογλου (ήδη μεπροσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, ο συνάδελφος επανήλθε στην εργασίατου και στο τέλος Ιουλίου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα)।
Προσέξτετο επιχείρημα ότι απολύεται επειδή είναι ανύπαντρος και δεν έχειοικογενειακές υποχρεώσεις!! Εκτός από την τραγική ομοιότητα με τιςκαραμπινάτες παρανομίες σε συνοικιακά σούπερ μάρκετ που βάζουνεργαζόμενες να υπογράφουν δηλώσεις ότι δεν θα μείνουν έγκυες, αλλιώςθα απολυθούν, για να γλιτώσει το επίδομα η εργοδοσία, υπάρχει και άλλημια "ιδεολογική" συγγένεια.
Στην ειδησεογραφία των ημερών, μια παρόμοια είδηση ήρθε από κρατική επιχείρηση του Ιράν, όπου καλούνται οι ανύπαντροι εργαζόμενοι να παντρευτούν, αλλιώς θα απολυθούν!!Για την ιστορία, από την παράνομη (όπως προέκυψε από έγγραφο της Περ…

Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας καθημερινά φθίνει...

Αθήνα - «Ξανά Ζωή στο Κέντρο»

Προς τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή
Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας καθημερινά φθίνει και μεταμορφώνεται σε μια γκετοποιημένη περιοχή, παραδομένη στη μοίρα. Η συνύπαρξη πολλών και διαφορετικών κοινωνικών προβλημάτων διαμορφώνει συνθήκες αθλιότητας. Η προσδοκία για μια μεταολυμπιακή Αθήνα της ανάπτυξης και της ανθρωπιάς, απαξιώνεται και εκφυλίζεται, όλο και περισσότερο, μέρα με τη μέρα. Το παλιό εμπορικό κέντρο της, εγκλωβίζεται στον εφιάλτη της εγκατάλειψης, του φόβου και του τέλματος.
Οι φορείς και οι κάτοικοι του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας έχουν ενημερώσει επανειλημμένα τους αρμόδιους φορείς (Δήμο Αθηναίων, Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τοπικά Αστυνομικά τμήματα, Εισαγγελία Αθηνών) σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και επιβίωσης που αντιμετωπίζουν. Μη βρίσκοντας οποιαδήποτε ανταπόκριση στα προβλήματα τους από τις αρχές, έχουν προσφύγει και στην Δικαιοσύνη. Η απόλυτη εγκατάλειψη, η παραβατικότητα, το παράνομο εμπόριο που αναπτύσσονται στην περιοχή τους…

ΣΥΝασπισμός media group με ίδρυση Web TV

Εικόνα
Του ΦΩΤΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ *
Δημιουργία εταιρείας holding, σύσταση ομίλου ΜΜΕ, ίδρυση Web TV! Αυτό είναι το «business plan» το οποίο μελετά όχι κάποιος επιχειρηματικός όμιλος στο χώρο των media, αλλά... ο ΣΥΝ!
Ο Παύλος Τσίμας βλέπει κατ' αρχήν θετικά το ενδεχόμενο να αναλάβει επιτελικό ρόλο στα νέα μιντιακά σχέδια του ΣΥΝ.
Πρόκειται για σχέδιο που συζητείται στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος (ολοκληρώνεται σήμερα) και φιλοδοξεί να κάνει ελκυστικότερη την εικόνα και αποτελεσματικότερη τη δράση της αριστεράς στο πολιτικό σκηνικό.
Πριν από τέσσερις μήνες ο πρόεδρός του Αλ. Τσίπρας και ο γραμματέας Ν. Χουντής είχαν συγκαλέσει μια άτυπη σύσκεψη μελών της Κεντρικής Επιτροπής, τα οποία έχουν εμπειρίες στα ΜΜΕ, όπως οι Ν. Βούτσης, Ν. Φίλης, Γ. Χελάκης, Αγ. Τσέκερης και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου Α. Καρύντζης. Θέμα της, να εξεταστούν οι δυνατότητες που υπάρχουν ώστε η επικοινωνία του κόμματος να ενταχθεί σε ενιαία στρατηγική, οι ιδέες του να αποκτήσουν «πολλαπλασιαστές» στην κοινή γνώμη, τα έντυ…

Με φόρους και μείωση κοινωνικών παροχών θα κλείσουν τη μαύρη τρύπα

Θηλιά τα υψηλότερα επιτόκια με τα οποία δανείζεται το Δημόσιο. Με φόρους και μείωση κοινωνικών παροχών θα κλείσουν τη μαύρη τρύπα

1.400 ευρώ μας χρεώνει ο Αλογοσκούφης
Αλμυρός για κάθε οικογένεια ο λογαριασμός της οικονομικής κρίσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ Δ. ΚΑΡΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ*
Ιδιαίτερα αλμυρός αποδεικνύεται ο λογαριασμός της κρίσης για τα ελληνικά νοικοκυριά. Όπως υπολογίζουν οι ειδικοί, κάθε οικογένεια «χρεώνεται» πλέον με 1.400 ευρώ παραπάνω, λόγω της μεγάλης αύξησης των επιτοκίων με τα οποία δανείζεται το Δημόσιο- που άλλωστε προσφεύγει πια όλο και περισσότερο στον δανεισμό!
«Δυστυχώς, πτωχεύουμε», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της τελευταίας Κυβερνητικής Επιτροπής, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης περιέγραψε στους συναδέλφους του με το νι και με το σίγμα τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία. Μονάχα που όταν ξεστόμισε την ιστορική φράση στη Βουλή των Ελλήνων ο Χαρίλαος Τρικούπης, την 1η Δεκεμβρίου 1893, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά: η χώρα είχε…

Αλλάζουν πόλη 21.000 υποψήφιοι

Εικόνα
Η μείωση των θέσεων εισακτέων στις περιζήτητες σχολές και η αύξηση των αριστούχων αναγκάζουν χιλιάδες υποψηφίους να μεταναστεύσουν εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας

3.500 αριστούχοι δεν θα πετύχουν στη σχολή της πρώτης τους προτίμησης

ΕΡΕΥΝΑ Του Χρήστου Κάτσικα*
xkatsikas.gr xkatsikas@xkatsikas.gr

Οι περίπου 2.000 θέσεις εισακτέων που έκοψε φέτος το ΥΠΕΠΘ από τις σχολές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ Αθήνας- Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με την αύξηση των αριστούχων (8.915 αριθμός που αποτελεί ρεκόρ την τελευταία 8ετία), θα απογειώσουν τη φοιτητική μετανάστευση (εσωτερική και εξωτερική) καθώς περίπου 21.000 υποψήφιοι θα μεταναστεύσουν για τις σπουδές τους σε άλλη πόλη, πάνω από 3.500 υψηλόβαθμοι υποψήφιοι (από 17.000 ώς 20.000 μόρια) δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν στην πρώτη τους προτίμηση, ενώ το 16% των προσφερόμενων θέσεων εισακτέων (πάνω από 13.000) θα μείνουν κενές.
Την ίδια στιγμή 67.000 φετινοί υποψήφιοι, περίπου το 48% του συνόλου των υποψηφίων, δεν θα βρουν φέτος θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδ…

H παρατεταμένη κρίση στα ελληνικά ΜΜΕ... εκεί όπου καθημερινά λειτουργεί ο άγριος νόμος της αγοράς

Εικόνα
Δημοσιεύουμε επιστολή συναδέλφου προς τον Π। Σόμπολο, ως ένα μόνο παράδειγμα από τα πολλά που γεννά η παρατεταμένη κρίση στα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά και ως μια ακόμα απόδειξη της καταστροφικής πλέον απουσίας της ΕΣΗΕΑ από εκεί όπου καθημερινά λειτουργεί ο άγριος νόμος της αγοράς (ποιες επιχειρήσεις, ποια Μέσα Ενημέρωσης, με ποιες προϋποθέσεις και εγγυήσεις "προσλαμβάνουν" εργαζόμενους, "πτωχεύουν", μεταλλάσσονται, ανοιγοκλείνουν, εμπορεύονται ειδήσεις, σκοτώνουν δικαιώματα κ.ο.κ)

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ κ. Π. Σόμπολο
(από δημοσιογράφο Δημήτρη Τομαρά)
Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,
Μολονότι δεν είμαι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών έχω εργαστεί σε αρκετές. Έλαβα την πρωτοβουλία να σας στείλω αυτήν την μικρή επιστολή, διότι νιώθω πλέον έντονη αγανάκτηση και δυσφορία με την αφερεγγυότητα που υπάρχει στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας.
Εδώ και τρεις μήνες τόσο εγώ όσο και άλλοι συνάδελφοι προσπαθούμε να πάρουμε τα δεδουλευμένα μας από την ενός και …

Αλαβάνος: Κρίση κοινωνίας, που ζει στη στέρηση

Εικόνα
Σαπουνόπερα.
Με αυτή τη λέξη ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, περιέγραψε όσα έρχονται στη δημοσιότητα.

«Βλέπουμε εφοπλιστές, στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων, ιδιωτικά τζετ, αριστοκρατικά θέρετρα». Και συνέχισε λέγοντας ότι όλα αυτά «είναι μια εικόνα, ένα στοιχείο της κρίσης ενός συστήματος, το οποίο προκαλεί μια κοινωνία η οποία, σε μεγάλο βαθμό, ζει στη στέρηση».
Τόσο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις που έκαναν χθες αναφέρθηκαν και στη Δικαιοσύνη.
Η μομφή του Αλέκου Αλαβάνου σαφέστατη: «Η Δικαιοσύνη επί εποχής Ν.Δ. και κ. Σανιδά, στην Ελλάδα έχει αποκτήσει ταχυδακτυλουργικές ικανότητες. Και με αυτήν την έννοια, τα 35 περίπου εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ήδη αναφέρονται στη δίκη που γίνεται στη Γερμανία, που έχουν δοθεί προκειμένου να "λαδώσουν" πολιτικά και άλλα πρόσωπα, στο προανακριτικό πόρισμα γίνονται 150.000 ευρώ. Λυπούμαστε γι' αυτό το γεγονός και θα συνεχίσουμε τη…

ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ!

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ

Σας παρακαλούμε να υπογράψετε και να προωθήσετε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ

το κείμενο συγκέντρωσης υπογραφών, που είναι στην παρακάτω διεύθυνση και αφορά τα μεταλλεία στο βουνό της Οίτης.


http://www.gopetition.com/online/19993.html

Προωθήστε το στις δικές σας λίστες e-mail. Είναι ανάγκη να συγκεντρωθούν υπογραφέςμε εκτίμηση

http://www.e-ecology.grΟΧΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ!

Η ΟΙΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΚΙΩΝΑ!!