Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάϊος, 2008

Για τον θάνατο του Άγγελου Ελεφάντη

Εικόνα
Ανακοίνωση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Άγγελου Ελεφάντη


Η ελληνική αριστερά πενθεί σήμερα για την απώλεια του Άγγελου Ελεφάντη.
Ο θάνατος του Άγγελου Ελεφάντη αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Ο Άγγελος, ταγμένος από τα νεανικά του χρόνια στην υπόθεση του σοσιαλισμού, υπήρξε χαρακτηριστική περίπτωση στρατευμένου διανοούμενου. Τα χρόνια της δικτατορίας στη Δυτική Ευρώπη πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις εναντίον του καθεστώτος των συνταγματαρχών. Εκεί συντάχθηκε το 1968 με το ανανεωτικό-ευρωκομμουνιστικό ρεύμα του κομμουνιστικού κινήματος, το οποίο υπηρέτησε μαχητικά μέχρι σήμερα. Στην Ελλάδα, με το περιοδικό «ο Πολίτης», ιδρυτής και διευθυντής του οποίου ήταν μέχρι σήμερα, συνέβαλε στον προβληματισμό, τη συζήτηση και τη διαπάλη των ιδεών στον χώρο της Αριστεράς. Ο ιστορικός Άγγελος Ελεφάντης με το έργο του φώτισε πλευρές της ιστορίας του Κομμουνιστικού Κόμματος και του εργατικού κινήματος της χώρας μας. Με την αρθρογραφία του έδινε πάντοτε αφορμή για σκέψη και προβληματισμό.
Ο …

Στρίβειν μετά του... Διοδίου

Εικόνα
του Αλέξανδρου Καμπάς
UP ΟΨΕΙΣ:

Πέρσι το Μάιο ξεκίνησα να ανακαινίζω ένα διαμέρισμα που κληρονόμησα από τη μακαρίτισσα τη θεία μου. Ήρθε ο εργολάβος, με πολύ καλή προσφορά, τακτοποιήσαμε τα σχέδια, τις λεπτομέρειες, διαλέξαμε τα υλικά και συμφωνήσαμε χρόνο παράδοσης στις σαράντα μέρες.
Έντεκα μήνες μετά το διαμέρισμα είναι ακόμη γιαπί και ο εργολάβος άφαντος। Γιατί; Διότι έκανα το λάθος να τον πληρώσω μπροστά.

Από τις 2 Απριλίου (για να μη φανεί πρωταπριλιάτιο αστείο) ισχύουν νέες τιμές στα διόδια των δύο κεντρικών δικτύων Αθηνών-Λαμίας και Κορίνθου-Τριπόλεως, κατά 50% αυξημένες σε σχέση με πριν, ενώ θα προστεθούν και νέοι σταθμοί. Τα χρήματα θα εισπραχθούν από ιδιώτες που έχουν αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των οδών και την κατασκευή νέων. Όμως αυτή η ιστορία μου θυμίζει τη δική μου περίπτωση που δεν είναι και η καλύτερη εμπειρία. Οι ιδιωτικοί δρόμοι δεν είναι κάτι που με ενοχλεί. Εξάλλου φαίνεται πως είναι πλέον ο μόνος τρόπος να αποκτήσουμε οδικό δίκτυο, αφού η αδυναμία του δημοσίου μας …

Οι γειτονιές της ηρωίνης

Εικόνα
* Οδοιπορικό στις περιοχές όπου οι μεν κάνουν χρήση ουσιών και οι δε τους προσπερνούν βιαστικά για να μην μπλέξουν
Οι γειτονιές της ηρωίνης
Εικόνες από τον χειρότερο εφιάλτη στα πέριξ της πλατείας Ομονοίας

Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΑ*
Η καρδιά της πόλης, πέριξ της Ομονοίας, από τις γειτονιές του Ψυρρή ως το Μουσείο, σβήνει μαζί με τους ανθρώπους της, τους ζωντανούς-νεκρούς του κόσμου των ναρκωτικών και των άλλων που ζουν δίπλα τους και περνούν γρήγορα για να μη δουν και να μην μπλέξουν· να μη βρεθούν από τη μια στιγμή στην άλλη ακούσιοι πρωταγωνιστές κάποιου εκ των πολλών, συχνά θανατηφόρων επεισοδίων που εκτυλίσσονται καθημερινά. Το σκηνικό γύρω ζέχνει και τα λόγια δεν φτάνουν για να περιγράψουν τις σκληρές εικόνες. Πεταμένα χαρτόκουτα πάνω στο πλακόστρωτο. Σπασμένα μπουκάλια μπίρας, μικροί σωροί από αποτσίγαρα. Ξεφτισμένες ψάθες. Ξερατά και αποφάγια.
«Μην αφήνετε αποφάγια στην είσοδο» προειδοποιεί η πινακίδα στην είσοδο του ανακαινισμένου κτιρίου γραφείων στην πλατεία Θεάτρου, …

Επιβιώνοντας στην Ελλάδα με 700 ευρώ

Ρ.Χ.Σ.: Επιβιώνοντας στην Ελλάδα με 700 ευρώ
Από το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα
Ελλάδα. Η χώρα του ήλιου, της θάλασσας, του κρασιού και της καλής παρέας. Η χώρα που καλεί τους νέους από όλο τον κόσμο να ζήσουν το μύθο τους σε αυτήν. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα για τους κατοίκους μιας χώρας όπου ένα σημαντικό μέρος των εργαζομένων, ιδίως νέων, αμείβονται με λιγότερα από 1000 ευρώ το μήνα, την ίδια στιγμή που οι τιμές βασικών αγαθών είναι από τις ακριβότερες στην Ευρώπη; Πόσο οι Έλληνες απολαμβάνουν τη ζωή και τα αγαθά της πατρίδας τους, όταν εργάζονται περισσότερο από κάθε άλλο ευρωπαϊκό λαό;
Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα κατέγραψε για ένα μήνα τη ζωή πέντε ανθρώπων που προσπαθούν να επιβιώσουν ενάντια στην ακρίβεια και τους χαμηλότατους κατώτατους μισθούς.
Ο Κώστας είναι 29 ετών, απόφοιτος του Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακό δίπλωμα. Προσπάθησε να βρει δουλειά, όμως οι μισθοί που του προτάθηκαν από τεχνικές εταιρείες δεν ξεπερνούσαν τα 700 ευρώ το μήνα, τη στιγμή που τα τρέχοντα έξοδά του είναι σ…

Παράνομα πρόστιμα - τέλη στάθμευσης του δήμου Αθηναίων

Εικόνα
News: Παράνομα πρόστιμα - τέλη στάθμευσης του δήμου Αθηναίων

Αναβολή πρυτανικών εκλογών - Σκληρή αναμέτρηση φοιτητών-κυβέρνησης στα πανεπιστήμια

Εικόνα
Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας,

«Καζάνι που βράζει» παραμένουν τα πανεπιστήμια της χώρας με ομάδες φοιτητών να εμποδίζουν τη διεξαγωγή των πρυτανικών εκλογών αντιδρώντας στην εφαρμογή του νόμου πλαισίου.
Ήδη το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποφάσισαν την αναβολή των εκλογών.
Οι εκλογές στο Πολυτεχνείο Κρήτης επρόκειτο να διεξαχθούν την Τρίτη και αναβλήθηκαν σήμερα, Δευτέρα, με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου χωρίς να προσδιορίσει νέα ημερομηνία.
Στη συνεδρίαση του που άρχισε σχεδόν ταυτόχρονα με την κατάληψη του ιδρύματος από φοιτητές , το όργανο ουσιαστικά επικύρωσε την απόφαση που είχε λάβει τις προηγούμενες ημέρες όταν και έγιναν γνωστές οι προθέσεις της φοιτητικής κοινότητας για κατάληψη του ιδρύματος με αφορμή την διενέργεια των πρυτανικών εκλογών με βάση το νέο νόμο πλαίσιο. Το θέμα θα συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου.
Από τις 20:00 το βράδυ φοιτητές του Πολυτεχνείου απέκλεισαν την κεντρική είσοδο στην Πολυτεχνειούπολη όπ…

36 Hours in Athens, Greece

Εικόνα
Yannis Kontos/Polaris for The New York Times
The Parthenon crowns the Acropolis.

By JOANNA KAKISSIS
Published: May 4, 2008
FOR years, Athens was little more than a one-night stand on the way to the Greek isles. Concretized and crowded, it lived off its archaeological sites and dirty-dancing-on-tables night life. But now a visit has become more than just a quickie for the sake of the Parthenon. Athens is reinventing itself as a city where antiquity meets edginess. Museums and galleries abound, and new ones are in the works. Late this year, the New Acropolis Museum, designed by the New York-based architect Bernard Tschumi, is scheduled to open at the foot of the ancient citadel. Not a bad warm-up for Mykonos.

5 p.m.
1) WALK IN THE PARK
Once the private grounds of Greece’s long-deposed royal family, the National Gardens is one of the few leafy oases in Athens. Cypress, pine and palm trees shade trails, brooks, bridges, duck ponds, a botanical museum and prides of stray cats. The stately parliam…

Στις 22 Μαΐου η «επίμαχη» εκπομπή του Στ. Κούλογλου

Εικόνα
Στις 22 Μαΐου πρόκειται να προβληθεί τελικά η πολυσυζητημένη εκπομπή «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα»του με θέμα τη γενιά των 700 ευρώ, η οποία κατά πολλούς αποτέλεσε και την αιτία της ρήξης του δημοσιογράφου κ. Στέλιου Κούλογλου με τη διοίκηση τη ΕΡΤ, και τη διακοπή της συνεργασίας τους μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

Την Τετάρτη η κρατική τηλεόραση, ύστερα ίσως και από τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα, έσπευσε να ανακοινώσει ότι η συγκεκριμένη εκπομπή με τίτλο «Επιβεβαιώνοντας στην Ελλάδα με 700 Ευρώ», θα προβληθεί την ερχόμενη Πέμπτη 22 Μαΐου , ενώ αυτή την Πέμπτη 15 Μαΐου θα προβληθεί η εκπομπή με τίτλο «Τα Δικά μας 60’s».
Η συγκεκριμένη εκπομπή παρουσιάζει τη ζωή 5 νεαρών ανθρώπων στην Ελλάδα του 2008, οι οποίοι αν και κατέχουν πτυχία και μεταπτυχιακά, αναγκάζονται να ζουν στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα με μισθούς οι οποίοι με το ζόρι φτάνουν για να καλύψουν τα έξοδα του μήνα ενώ καθίστανται απαγορευτικοί για περαιτέρω σχέδια όπως δημιουργία οικογένειας κλπ.

* αναδημοσίευση από το: ht…

Επίκαιρη ερώτηση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την κατάργηση εκπομπών του Στέλιου Κούλογλου

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΧΥΤΗΡΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ B’ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Ερώτηση Τ. Χυτήρη προς τον υπουργό Επικρατείας για την κατάργηση εκπομπών του Στέλιου Κούλογλου (13/5/2008)

ΘΕΜΑ: «Κατάργηση εκπομπών του Στέλιου Κούλογλου “Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα” και “Θεματική Βραδιά”». Δύο εξαίρετες, κατά γενική ομολογία, ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, οι οποίες αποτελούσαν όαση στο γενικότερο πρόγραμμά της, “Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα” και “Θεματική Βραδιά”, του βραβευμένου δημοσιογράφου και συγγραφέα Στέλιου Κούλογλου, καταργήθηκαν αναιτίως και αυθαιρέτως από τον Πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Χρήστο Παναγόπουλο. Επειδή η ΕΡΤ ανήκει σε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι και την πληρώνουν, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός κ.Ρουσόπουλος :

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Επικρατείας

ΘΕΜΑ: «Κατάργηση εκπομπών του Στέλιου Κούλογλου «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» και «Θεματική Βραδιά»
Δύο εξαίρετες, κατά γενική ομολογία, ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, οι οποίες αποτελούσαν όαση στο γενικότερο πρόγραμμά της, «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» και «Θεματική Βραδιά», του β…

Εκοψαν και τον Κούλογλου απο την ανυπόληπτη Κρατική Τηλεόραση!

Εικόνα
ΘΥΜΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ Η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ!

ΕΠΙΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ 700 ΕΥΡΩ
Ελλάδα. Η χώρα που καλεί τους νέους από όλο τον κόσμο να ζήσουν το μύθο τους σε αυτήν. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα για τους κατοίκους μιας χώρας όπου ένα σημαντικό μέρος των εργαζομένων, ιδίως νέων, αμείβονται με λιγότερα από 1000 ευρώ το μήνα, την ίδια στιγμή που οι τιμές βασικών αγαθών είναι από τις ακριβότερες στην Ευρώπη; Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα κατέγραψε για ένα μήνα τη ζωή πέντε ανθρώπων που προσπαθούν να επιβιώσουν ενάντια στην ακρίβεια και τους χαμηλότατους κατώτατους μισθούς.

δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα: http://www.rwf.gr/


Εκοψαν και τον Κούλογλου απο την ανυπόληπτη Κρατική Τηλεόραση-Μόνο την Καλομοίρα και βίζιτες πάνω στα τραπέζια θα μας δείχνουν!
ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΕ...
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΟΥ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

*από το kourdistoportocali.blogspot.com


**Εμείς συμπληρώνουμε: "Η εξουσία χαρίζει τα αγα…

Ο Γιάννης Κρητικός βραβεύεται στο Ίδρυμα Μπότση ως "δημοσιογράφος της χρονιάς"

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 8/5 δίκη του συναδέλφου Γιάννη
Κρητικού (Έθνος της Κυριακής) από τον οποίο ο πρώην διοικητής του
νοσοκομείου Ικαρίας Π.Νικολακάκος ζητούσε 1.250.000 ευρώ για
συκοφαντική δυσφήμιση που οδήγησε στην αποπομπή του από το νοσοκομείο.
Το ενδιαφέρον είναι ο λόγος της αναβολής, που δεν παραπέμπει σε πρώην
διοικητή νοσοκομείου, αλλά σε απατεωνίσκο του κοινού ποινικού δικαίου.
Η δικηγόρος του πρώην διοικητή δήλωσε ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένη να
τον εκπροσωπήσει, επίσης η διεύθυνση κατοικίας που εκείνος δήλωσε
είναι ανύπαρκτη(!), πήγε ο δικαστικός επιμελητής να του επιδόσει κλήση
για παράσταση σε ένορκη κατάθεση και κανένας δεν γνωρίζει τέτοιο
όνομα.Aξίζει να σημειωθεί ότι ο «κακός δημοσιογράφος» που θα καθόταν
στο εδώλιο, την ερχόμενη Τρίτη βραβεύεται στο Ίδρυμα Μπότση, παρουσία
του προέδρου της Δημοκρατίας, ως ο... "δημοσιογράφος της χρονιάς" στο
ελεύθερο (κοινωνικό) ρεπορτάζ!
Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση συμπαράστασης που εξέδωσε το σωματείο
εργαζομένων του …

Ο Μάης του '68

Εικόνα
Τo 1968 και ειδικά η «Άνοιξη του '68», έχει περάσει στα χρονικά σαν μια μνημειώδης χρονιά. Για να βρει κάποιος παρόμοια, τουλάχιστον ως προς την έκταση των γεγονότων, πρέπει ν ανατρέξει 120 χρόνια πίσω.

Ο ελληνικός Μάης άνθισε κάτω από τον χουντικό γύψο
Ενας Ελληνας θυμάται από τη Σορβόνη ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ
Βατερλώ στο... Λονδίνο για Γκ. Μπράουν και Εργατικούς
Στη σκιά του απόλυτου διχασμού
Ειρήνη εντός του 2008 «βλέπει» η Κ. Ράις
Στόχος της Ε.Ε. 8 εκατ. λαθρομετανάστες
περισσότερα »
Τo 1968 και ειδικά η «Άνοιξη του '68», έχει περάσει στα χρονικά σαν μια μνημειώδης χρονιά. Για να βρει κάποιος παρόμοια, τουλάχιστον ως προς την έκταση των γεγονότων, πρέπει ν ανατρέξει 120 χρόνια πίσω. Στις αστικές επαναστάσεις του 1848, που συγκλονίζανε την Ευρώπη. Η γηραιά ήπειρος φλέγεται από τον «Γαλλικό Μάη», που θα περάσει στην ιστορία ως σύμβολο εξέγερσης και επαναστατικών οραμάτων. Μπορεί στη Γαλλία να προσλαμβάνει διαστάσεις επανάστασης, αλλά αγκαλιάζει όλη τη Δυτική Ευρώπη. Α…

SOS.ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΗΣ,ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ;

Εικόνα
SOS.ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΗΣ,ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ;
ΠΗΓΗ http://www.hamogelo.gr/

Ονοματεπώνυμο:
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΛΙΟΓΙΑΝΝΗ
Ημερομηνία Γέννησης:
6/7/1990
Χρώμα μαλλιών:
Καστανά
Ημερομηνία εξαφάνισης:
25/2/2008
Χρώμα ματιών:
Γαλάζια
EΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΦΟΡΟΥΣΕ ΤΖΙΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

O ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ μιλώντας στην πόλη Τρέντο της Βόρειας Ιταλίας για «το Ποντιακό Ζήτημα στα πλαίσια του τουρκικού προβλήματος» κατά την παρουσίαση της Ιταλικής Έκδοσης του Βιβλίου του “La nuova Questione Orientale” το Νέο Ανατολικό Ζήτημα.

Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
Ο ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΤΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΑΣ

Μέχρι σήμερα γεωπολιτικοί λόγοι και λογικές των Κρατών στέρησαν από τους λαούς την Μικράς Ασίας το δικαίωμα να διεκδικούν και να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους.
Η δική σας πράξη για την έκδοση στα Ιταλικά του βιβλίου μου «Aspects of the New Eastern Question” - Όψεις του Νέου Ανατολικού Ζητήματος που υπήρξε καρπός των δραστηριοτήτων μου στην (LIDLIP) Διεθνή Ένωση για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών εμπεριέχει πολλές δυναμικές.
Διευρύνει την γεωγραφία των δικαιωμάτων στην ιστορική περιοχή της Μικράς Ασίας που μέχρι σήμερα στερήθηκε το δικαίωμα στα δικαιώματα. Προτείνει το δι…

"Κοινωνικοί Αγώνες και Ελευθερία του Τύπου"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ελευθερία του Τύπου, σας προσκαλούμε στην ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνουμε στις 15-5-2008, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 19:30 (07:30 μ.μ) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυκών Νερών (Ιωάννου Κώτσου 25) , με θέματα:
Κοινωνικοί Αγώνες και Ελευθερία του Τύπου.
Η Συμβολή του Τοπικού Τύπου και των εναλλακτικών Δικτύων Ενημέρωσης στην Ανάδειξη και Επίλυση Προβλημάτων της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής
Η εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία με Οργανώσεις Πολιτών και Γονέων της περιοχής και τους εκπροσώπους των εναλλακτικών δικτύων ενημέρωσης ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (www.an-attiki.gr).
Για καλύτερη επικοινωνία και οποιαδήποτε διευκρίνιση, αποστείλετε το e-mail σας στο e-mail του ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ( medicitizen@gmail.com ).

*δείτε στο http://www.an-attiki.gr/ και το αναφέρουμε ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Μπερλουσκόνι, η Ολυμπιακή και το Κοινοτικό Δίκαιο

του Δημήτρη Καστριώτη*
Η... εμμονή των Ιταλών να επανεκλέγουν κάθε τόσο τον Μπερλουσκόνι μπορεί ασφαλώς να οφείλεται σε αίτια αρμοδιότητας των ψυχαναλυτών ή στην επιρροή της τηλεόρασης που ο μεγιστάνας ελέγχει. Ισως όμως κατά ένα μικρό μέρος η εκλογική απήχηση του ιταλού κροίσου να οφείλεται και στο ότι διατηρεί πολιτικό ένστικτο- ακόμη και απέναντι στους... γίγαντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οπως είδαμε, ο Μπερλουσκόνι παρενέβη στο «παζάρι» μεταξύ Ιταλίας και Κομισιόν για το αν θα επιτραπεί η επιδότηση της αεροπορικής εταιρείας Αlitalia, απειλώντας ότι, αν η Επιτροπή δεν εγκρίνει την επιδότηση, η Ιταλία θα επανακρατικοποιήσει την Αlitalia από την... πίσω πόρτα, μεθοδεύοντας την εξαγορά της από την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων. Με άλλα λόγια, ο Μπερλουσκόνι προειδοποίησε την Κομισιόν ότι, αν επιμείνει στα ακραία «ζύγια» της, η Ιταλία θα μεταχειριστεί τεχνάσματα και ελιγμούς κοινού... μπερμπάντη, ώστε αφενός να θολώσει τα νερά στο νομικό σκέλος, αφετέρου να πιέσει την ΕΕ διακηρύσσοντας…

Εργατική πρωτομαγιά

Εικόνα
Με πορείες και απεργίες ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Συγκέντρωση των Συνδικάτων στο Πεδίο Αρεως και στη συνέχεια πορεία προς το Υπουργείο Οικονομίας. Χειρόφρενο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Χωρίς μπλέ λεωφορεία, Προαστιακό και Τράμ θα μείνει η Αθήνα όλο το 24ωρο. Τα πλοία θα μείνουν αγκυροβολημένα από τις 8 έως τις 12 το μεσημέρι. Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές θα πραγματοποιήσουν μόνο μία πτήση ανά προορισμό στο εσωτερικό δίκτυο και μία ανά χώρα στο εξωτερικό δίκτυο.Εργατική πρωτομαγιά
*από το http://www.flash.gr/